Vyškov: Projekt Asistent pro volný čas startuje letos již popatnácté

27.04.2015 11:26

Zasportovat si zdarma v kolektivu svých kamarádů, známých či spolužáků mohou také letos děti a mládež ve Vyškově. Od včerejšího dne jsou jim vždy od pondělí do pátku v odpoledních hodinách díky projektu „Asistent pro volný čas dětí a mládeže“ k dispozici hřiště tří základních škol ve městě.

Vyškov: Projekt Asistent pro volný čas startuje letos již popatnácté
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Do letošního patnáctého ročníku projektu se zapojila ZŠ Purkyňova, ZŠ Na Vyhlídce a ZŠ a MŠ Letní pole.

Projekt probíhá od 20. dubna do 30. září s prvním týdnem v červenci a posledním týdnem v srpnu, a to vždy ve dnech pondělí až pátek v rozsahu 4 hodiny denně. Hřiště na ZŠ Purkyňova a ZŠ a MŠ Letní pole je zájemcům otevřeno od 15.00 do 19.00 hod., hřiště ZŠ Na Vyhlídce potom v pondělí, úterý a čtvrtek od 15.00 do 19.40 hod. a ve středu a pátek od 15.00 do 18.00 hod.

Otevírací doba jednotlivých sportovišť byla stanovena s ohledem na věkovou skupinu účastníků projektu a také s ohledem na využití sportovišť jednotlivými základními školami.

Projekt je orientován na rozvíjení neorganizovaných volnočasových aktivit dětí a mládeže ve spolupráci s asistenty pro volný čas, kteří dětem bezplatně zapůjčí sportovní potřeby. Cílem projektu je minimalizace příčin vzniku rizikových jevů, jejich dopadu na mládež a vytváření vhodných podmínek pro formování osobnosti mladých lidí v souvislosti s nepříznivým posunem hodnotové orientace a změnou životního stylu dětí a mládeže.

Cílovou skupinou jsou děti a mládež bydlící v okolí vytipovaných a spolupracujících základních škol. Projektu se zúčastňují také děti a mládež ze sociálně nevyhovujícího rodinného prostředí, které se neúčastní organizovaných a placených sportovních aktivit.

O stále trvající oblíbenosti tohoto projektu svědčí také vzrůstající počet návštěv za poslední období. V loňském roce byl počet návštěv za stejné srovnatelné období roku 2013 o 400 vyšší a dosáhl čísla 4 399. Předpokládané náklady na letošní ročník projektu činí zhruba 100 tis. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vyskov-mesto.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…