Vyškov: Projekt Asistent pro volný čas startuje letos již popatnácté

27.04.2015 11:26

Zasportovat si zdarma v kolektivu svých kamarádů, známých či spolužáků mohou také letos děti a mládež ve Vyškově. Od včerejšího dne jsou jim vždy od pondělí do pátku v odpoledních hodinách díky projektu „Asistent pro volný čas dětí a mládeže“ k dispozici hřiště tří základních škol ve městě.

Vyškov: Projekt Asistent pro volný čas startuje letos již popatnácté
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Do letošního patnáctého ročníku projektu se zapojila ZŠ Purkyňova, ZŠ Na Vyhlídce a ZŠ a MŠ Letní pole.

Projekt probíhá od 20. dubna do 30. září s prvním týdnem v červenci a posledním týdnem v srpnu, a to vždy ve dnech pondělí až pátek v rozsahu 4 hodiny denně. Hřiště na ZŠ Purkyňova a ZŠ a MŠ Letní pole je zájemcům otevřeno od 15.00 do 19.00 hod., hřiště ZŠ Na Vyhlídce potom v pondělí, úterý a čtvrtek od 15.00 do 19.40 hod. a ve středu a pátek od 15.00 do 18.00 hod.

Otevírací doba jednotlivých sportovišť byla stanovena s ohledem na věkovou skupinu účastníků projektu a také s ohledem na využití sportovišť jednotlivými základními školami.

Projekt je orientován na rozvíjení neorganizovaných volnočasových aktivit dětí a mládeže ve spolupráci s asistenty pro volný čas, kteří dětem bezplatně zapůjčí sportovní potřeby. Cílem projektu je minimalizace příčin vzniku rizikových jevů, jejich dopadu na mládež a vytváření vhodných podmínek pro formování osobnosti mladých lidí v souvislosti s nepříznivým posunem hodnotové orientace a změnou životního stylu dětí a mládeže.

Cílovou skupinou jsou děti a mládež bydlící v okolí vytipovaných a spolupracujících základních škol. Projektu se zúčastňují také děti a mládež ze sociálně nevyhovujícího rodinného prostředí, které se neúčastní organizovaných a placených sportovních aktivit.

O stále trvající oblíbenosti tohoto projektu svědčí také vzrůstající počet návštěv za poslední období. V loňském roce byl počet návštěv za stejné srovnatelné období roku 2013 o 400 vyšší a dosáhl čísla 4 399. Předpokládané náklady na letošní ročník projektu činí zhruba 100 tis. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vyskov-mesto.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…