Vyškov: Radnice nechá po náměstí rozmístit jednotné stojany na kola

20.05.2020 13:50

Rozsáhlá výměna dlažby a instalace velkého množství kabelových chrániček, zvýšení počtu trvalkových záhonů, osazení zelených mobilních kontejnerů i instalace nových laviček pod lipami. Masarykovo náměstí dál prochází postupnými proměnami. Na řadě jsou nyní jednotné stojany na kola.

Vyškov: Radnice nechá po náměstí rozmístit jednotné stojany na kola
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Při celkové rekonstrukci chodníků stojany na kola z plochy náměstí logicky zmizely. Po výměně dlažby se z iniciativy jednotlivých majitelů nemovitostí vracely zpět různé typy stojanů. „Navíc se objevovaly u stěn domů, což je v rozporu s vyhláškou týkající se zabezpečení bezbariérového užívání staveb. Masarykovo náměstí je spolu s přilehlými ulicemi součástí městské památkové zóny. I obyčejné stojany na kola spoluurčují kvalitu prostředí, pochopitelně si to uvědomujeme. Vybrali jsme esteticky zajímavé prvky,“ zmínil místostarosta Vyškova Roman Celý.

Stojany budou především jednotné a vhodně rozmístěné. „Konkrétně je nainstalujeme vždy ke sloupům veřejného osvětlení na hranu chodníku s umístěním kola rovnoběžně s obrubníkem. Každý stojan bude možné osadit dvěma kusy kol. Podle potřeb můžeme v dalších letech stojany doplnit,“ dodal místostarosta Celý. Nový mobiliář má rozpočet zatížit 60 tisíci korunami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…