Vyškov: Stavba nové skautské klubovny finišuje, přispělo i město

05.06.2021 7:35

Na vnější straně opláštěná modřínovým dřevem tak, aby postupně splynula s okolním prostředím. Uvnitř s velkoryse otevřeným střešním prostorem, který umožňuje využití galerií v patře. A také s velkými prosklenými plochami, které prosvětlují interiér nebo dovolují přímé propojení vnitřních a vnějších prostor. Nová skautská klubovna se staví na míru aktivitám dětí a mládeže.

Vyškov: Stavba nové skautské klubovny finišuje, přispělo i město
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

V druhé polovině května byla už téměř celá budova obložena dřevem a hlavní práce se přesunuly do vnitřních prostor. „Nyní nás čeká dokončení instalačních prací, pokládání obkladů a dlažby. Pokud se podaří dodávka materiálů ve sjednaných termínech, dokončíme klubovnu pravděpodobně o dva měsíce dřív, než bylo v plánu,“ doufal Michal Albrecht z vedení stavební společnosti Quick Building, která stavbu realizuje. Děti by se tak do klubovny mohly vrátit už po skončení letních prázdnin.

Uvnitř budovy budou k dispozici místnosti pro jednotlivé oddíly, společná herna, kuchyňka či technická místnost pro údržbu okolního areálu. „Záleží nám na tom, abychom se o klubovnu a její přilehlé okolí starali sami,“ řekl jeden ze skautských vedoucích Martin Pavlun, který v květnu provedl rozestavěnou budovou vyškovské zastupitele. Skauti už se podíleli i na samotné stavbě, když společně natřeli obkladová prkna ochranným olejem.

Vedení města Vyškova od počátku podporuje výstavbu nové skautské klubovny. „Náš návrh na finanční přispění ve výši 4 miliony korun schválili také všichni zastupitelé,“ zmínil starosta města Karel Jurka. Celková částka za stavbu klubovny se vyšplhá na více než 15 milionů korun. Na financování se podílí mnoho dalších subjektů. „Tři miliony poskytl kraj, čtyři miliony jsme získali od velkých firem a nadací, dva miliony jsme si sami uspořili a další dva nám bezúročně půjčí naše zastřešující organizace – Junák-český skaut. Nerad bych zapomněl i na více než 500 malých dárců, kteří přispěli podle svých možností,“ vyjmenoval zdroje podpory vedoucí vyškovského skautského střediska Petr Kudlička. Ve stále otevřené veřejné sbírce může pořád přispět kdokoliv z řad veřejnosti.

Nízkoenergetická dřevostavba postupně roste na místě bývalé skautské klubovny ve Smetanových sadech. Poskytne zázemí nejen pro činnost Skautského střediska Vyškov, ale také pro potřeby Mateřského centra Radost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…