Vyškov: Trhy se ve středu vrátí na Masarykovo náměstí

10.04.2021 20:33

Zájem nakupujících i prodejců byl v loňském roce na Masarykově náměstí pokaždé velký, 14. dubna se tak do centra města vrací středeční Vyškovské trhy. Bude nicméně nutné dodržovat vládní pravidla. Konat se zatím budou s omezeným počtem stánků a povinnou dezinfekcí jednou za dva týdny.

Vyškov: Trhy se ve středu vrátí na Masarykovo náměstí
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Omezené jsou i možnosti prodeje: trhovci mohou nabízet ovoce a zeleninu, květiny, osivo a semena, med, mléko a výrobky z něj, vejce, maso a výrobky z něj, včetně živých ryb či pekařské a cukrářské výrobky. Nebude možné prodávat jídlo a pití k okamžité konzumaci. „Stejně jako v loňském roce musí být mezi stánky zachovaný odstup, pochopitelně zajistíme také nádoby s dezinfekcí u každého prodejního místa. Trhovce jsme již oslovili, zájem mají. S ohledem na předchozí zkušenosti a nejasnou situaci okolo vývoje pandemie se bude možné z jejich strany přihlásit pouze na nejbližší termín trhů,“ informoval místostarosta Vyškova Roman Celý.

Tento měsíc tak trhy proběhnou 14. a 28. dubna. Prodej je plánovaný od osmi ráno do pěti hodin odpoledne. „Vládní opatření se konání trhů dotkla už loni na jaře. Tehdy jsme se dohodli tak, že do léta probíhaly každou středu. Zájem si na sklonku dubna vyhodnotíme a případně četnost upravíme,“ zmínil místostarosta.

Nouzový stav v Česku trvá nepřetržitě od loňského 5. října, skončí v neděli 11. dubna. Mnohá opatření budou pokračovat podle pandemického zákona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…