Vyškov: Turisté se o městě dozvědí víc. Infostánek otevírá

28.05.2019 16:48

Odloučené pracoviště Turistického informačního centra Vyškov začíná nabízet své služby a plnit své úkoly: posílit informovanost lidí a podpořit rozvoj turistického ruchu ve Vyškově a jeho okolí.

Vyškov: Turisté se o městě dozvědí víc. Infostánek otevírá
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Infostánek s obsluhou stojí nově poblíž vstupu do Zooparku Vyškov. Základní informace o městě a dostupných turistických cílech budou poskytovat nasmlouvaní studenti po celou turistickou sezonu.

Pochopitelně budou vydávat i propagační materiály o Vyškově. „Málo využíváme potenciál zoologické zahrady a dinoparku. Loni do nich přišlo téměř 200 tisíc návštěvníků. Je to obrovské číslo. Jenže turisté v drtivé většině nasednou po prohlídce zpět do auta a odjíždějí z města pryč. Chtěli bychom jim ukázat i jiná místa ve Vyškově, jsem přesvědčený, že jim máme co nabídnout,“ upozornil místostarosta města Josef Kachlík.

Uzamykatelný dřevěný stánek bude fungovat od června do září, jeho úkolem je vyzdvihnout vyškovské památky a další atraktivní místa nejen ve městě. Startuje o nadcházejícím víkendu. Provozní doba bude od devíti ráno do pěti hodin odpoledne, v červnu a září o víkendech, v červenci a srpnu budou studenti s patřičným jazykovým vybavením lákat na zajímavá místa každý den. „Věřím, že podobný krok pomůže a infostánek podpoří služby našeho turistického centra na Masarykově náměstí,“ doplnil vyškovský místostarosta Kachlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…