Vyškov: V betlému pod vánočním smrkem letos přibydou řemeslníci

21.11.2021 10:41 | Tisková zpráva

Slavnostní rozsvěcení se uskuteční první adventní neděli 28. listopadu tradičně v 16 hodin.

Vyškov: V betlému pod vánočním smrkem letos přibydou řemeslníci
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Na programu bude vystoupení Dětského pěveckého sboru Motýlek, Vyškované budou znovu obdivovat rozšířený dřevěný betlém z dílny sochaře a řezbáře Tomiše Zedníka.

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí
Následně proběhne postupné rozsvěcení výzdoby náměstí i samotného vánočního stromu. Ten do centra dorazí v noci na sobotu 20. listopadu z Rychtářova.

Jeho výzdoba letos nabídne trochu jiné motivy. „Nebude osazený krápníky a dojde k výměně jednoho z hlavních řetězů, kvůli kterému nemohla být použita nově zvolená technologie. Novinkou bude i krásný velký motiv nad průchodem do radnice, který potěší malé i velké návštěvníky. Ale to je překvapení,“ usmívala se Blanka Mikulková, radní města a jednatelka společnosti VYTEZA, která má vánoční výzdobu ve městě na starosti.

Krápníky ale určitě neskončí v koši. Repasované prvky se zase posouvají do dalších částí města. Letos se výzdoba v centru města rozšíří o dva stromy u kruhového objezdu u Agrodomu, jeden strom u Knihovny Karla Dvořáčka a doplní se hnízda na náměstí. „Velkou pozornost určitě přitáhne kompletně nově nazdobený strom u Základní školy Nádražní, který už po dohodě nezdobí škola, ale bude více ladit se stávajícím pojetím. Společnost VYTEZA dostala volnou ruku a určitě nás zase všechny příjemně překvapí a ohromí,“ věřil místostarosta Vyškova Roman Celý s tím, že do finálního výběru se v případě stromu u základní školy dostaly dvě vizualizace. A poslední slovo měly ti nejpovolanější: děti. Celkové náklady na rozšíření vánoční výzdoby letos přesáhly 560 tisíc korun.

Strážit vánoční strom budou rovněž nové postavy dřevěného betlému. Postavy a figury zvířat řezbář rozšiřuje postupně ve čtyřech etapách. Letos je na řadě předposlední díl. Vyškované i návštěvníci města se mohou tentokrát těšit na dílnu, dva kováře, dva tesaře a na dva chlapce, kteří řemeslníky pozorují.

Město zároveň už v říjnu vyzvalo prodejce, kteří mají zájem o prodejní místo na Vánočních trzích, aby vyplnili elektronickou přihlášku. Trhy budou letos probíhat od čtvrtka 9. do středy 22. prosince. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

22:28 Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

Město Cheb tento školský projekt finančně podpoří.