Vyškov: Vedení radnice míří mezi lidi

23.06.2019 13:53

Ne každému jsou příjemné zdi úřadu, raději uvítá uvolněnější prostředí. Vedení radnice proto očekává, že osloví jiný okruh lidí. A ti přinesou nové podněty a názory.

Vyškov: Vedení radnice míří mezi lidi
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Vedení radnice zavádí pravidelná setkávání s obyvateli města formou terénní starostovny. „Mnozí se mohou ostýchat sejít se s námi v našich kancelářích, mají raději neformální prostředí. Domluvili jsme se, že jakmile to počasí dovolí, takovou možnost setkávání venku u nějakého příjemného posezení jim umožníme. Ta doba je tady,“ potvrdil starosta Vyškova Karel Jurka. Poprvé se terénní starostovna představila ve středu 12. června.

Starosta a místostarostové tak budou diskutovat s obyvateli o tématech, která je trápí i těší. Ve stanu. Na chodníku. Pod radniční věží. „Podstatou je bezbariérovost, občané budou vědět, že jim budeme v daný čas k dispozici. Se svými problémy, připomínkami nebo nápady bude moci přijít každý, s kolegy místostarosty se budeme střídat. Předpokládám, že se budeme účastnit vždy ve dvou. Praxe ukáže víc. Na první termín starostovny nicméně přijdeme všichni čtyři. Chceme diskutovat, vysvětlovat a naslouchat. Plánujeme vyrazit také do našich místních částí. Předsevzali jsme si být otevřenější a vstřícnější, mobilní starostovna je dalším krokem, jak toho docílit,“ prohlásil starosta města.

Pod radniční věží se chtějí se zájemci potkávat jednou měsíčně. Uvidí, jak se projekt osvědčí. „Je to jiná forma komunikace s obyvateli města. Témat bude určitě hodně. Rádi bychom dali starostovně pevný řád. Chceme se scházet každou druhou středu v měsíci v odpoledních hodinách. Druhý termín je proto naplánovaný na středu 10. července,“ informoval vyškovský místostarosta Roman Celý s tím, že prezentační stan radnice využije i při jiných městských akcích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…