Vyškov: Workshop může radnici přinést řadu nových podnětů

08.02.2018 20:32

Na chvíli se stanou „živými knihami“ a před studenty promluví o tom, co je přivedlo do politiky nebo na úřad, co je náplní jejich práce a v jakých oblastech se cítí nejlépe. Vzápětí dostanou prostor samotní středoškoláci se svými dotazy. Vedení Vyškova přijalo pozvání na regionální workshop projektu Můžeš to změnit!

Vyškov: Workshop může radnici přinést řadu nových podnětů
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Uskuteční se ve středu 21. února ve zkušebním sále ve 2. poschodí Besedního domu. Workshop pro studenty startuje v devět hodin ráno. „Setkání bude především o iniciativě studentů. Dostanou příležitost pokládat otázky na různá témata. Cílem je zbořit mýty o politicích a úřednících a ukázat mladším ročníkům, že jsou reální lidé se svými životními příběhy, za kterými stojí výsledky každodenní práce. Studenti si navíc prakticky vyzkouší, že rozhovor s komunálním politikem nebo úředníkem nebolí a může pro ně být přínosný. Studenti se zároveň učí, že podstatnější než stranická příslušnost jsou konstruktivní komunikace a výsledky společné práce,“ popsala ředitelka brněnského spolku Mezigenerace Zdeňka Dubová.

Středoškoláci tak budou hovořit o svých tématech, věcech, které je štvou a chtěli by je ve městě změnit. Závěrem pak výstup z workshopu přetaví do malého projektu. „Autoři těch nejlepších budou projekty prezentovat na dubnové konferenci v Brně. Cílem je pobídnout mladé lidi k aktivnímu zapojení do problematiky města. Předpokládáme, že i vedení Vyškova získá řadu zajímavých podnětů zase od jiné skupiny lidí,“ doplnila Dubová.

Projekt je financovaný z prostředků Erasmus+ a Jihomoravského kraje. Záštitu nad vyškovským workshopem převzal starosta Karel Goldemund.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…