Vyškov: Začíná blokové čištění. Z vyškovských ulic zmizí tuny nečistot

26.03.2022 10:41 | Tisková zpráva

Nejen domácnosti, ale i ulice Vyškova čeká jarní úklid. Odstranění desítek tun prachu, posypového materiál u a nánosů dalších nečistot ve městě startuje v pátek 1. dubna.

Vyškov: Začíná blokové čištění. Z vyškovských ulic zmizí tuny nečistot
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Aby byl úklid kompletní, je nutné uvolnit komunikaci. Ve vyškovských ulicích se tak znovu v dostatečném předstihu objevují přenosné dopravní značky. 

Tradičně se začíná v ulicích Heydukova, Nerudova, Jiráskova, Kašíkova, Maxima Gorkého a Puškinova. Úklid je rozepsaný na celý měsíc, končí v pátek 29. dubna.

Vedle strojního zametání probíhá i ruční dočištění v naplánovaných blocích tak, aby bylo omezení pro řidiče co nejmenší. Přesto se najdou stovky šoférů, kteří značení nerespektují a brání zaparkovanými auty v úklidu. „Pod nimi a u obrub chodníků pak zůstávají nečistoty a zbytky posypového materiálu. Cílem je vyčistit město. Mrzí nás, že to někteří po letech stále nechápou. Jde o jediný den v roce, pevně proto věříme, že řidiči budou ohleduplní a ukáznění,“ řekl místosta rosta Vyškova Roman Celý s tím, že úklid konkrétního místa v daném termínu končí odstraněním dopravního značení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…