Vyškov: Zámkovou dlažbu budou mít také v Moravské ulici

29.07.2019 21:30

Oprava chodníku z litého asfaltu od okružní křižovatky směrem ke kotelně základní školy na Sídlišti Osvobození platí za největší investici z prvního seznamu letošních oprav vyškovských chodníků. Práce, které do konce července zajistí drnovická společnost EDMA, vyjdou městskou kasu na zhruba milion a 480 tisíc korun včetně DPH.

Vyškov: Zámkovou dlažbu budou mít také v Moravské ulici
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Na světě je mezitím už i druhý balík, který posvětili radní města. „Zatímco v prvním schváleném seznamu oprav se dělníci kromě Osvobození zaměří i na chodník v Dědické ulici a na Antonína Zápotockého, v druhém dostávají přednost obě strany Moravské ulice. Na opravu chodníků jsme nechali zpracovat projektovou dokumentaci. Vždy se v případě druhého balíku rozhodujeme podle finančních možností města. Samozřejmě jsme jednotlivé problémové úseky města navštívili, prioritou byla právě Moravská,“ potvrdil investici vyškovský místostarosta Roman Celý.

Také v jejím případě se chodci dočkají zámkové dlažby. Dojde rovněž k výměně obrubníků. Součástí opravy bude na žádost obyvatel ulice také umístění optických kabelů do rekonstruovaných chodníků. Na základě investičního záměru mají stavební práce vyjít na zhruba 3,5 milionu korun včetně DPH.

V případě Moravské ulice, do které jezdí především bydlící obyvatelé, ovšem nejde o jedinou změnu. Před lety totiž vznikla studie, podle které se měla lokalita dočkat změn směřujících ke zvýšení bezpečnosti provozu. Při veřejném jednání ovšem obyvatelé ulice návrh odmítli. „Na konci loňského roku nás nicméně oslovili, zda by se studie nemohla aktualizovat. Vyhověli jsme jim. Při její přípravě bylo ovšem patrné, že množství parkujících osobních aut a dodávek blokuje případný průjezd integrovaného záchranného systému, především hasičů. Proto jsme navrhli změnu systému parkování, která se už osvědčila v jiných ulicích města: tedy částečné stání na chodnících, aby se průjezd uvolnil. Ulici navíc ze strany od města pro dopravu zjednosměrníme. To je tou hlavní změnou. Věříme, že kroky pomohou ke zklidnění dopravní situace v ulici,“ doplnil místostarosta Celý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…