Vysoké Mýto: Filmaře zaujala prvorepubliková plovárna

30.07.2019 21:49

East Bohemia Film Office ve spolupráci s Czech Film Commission uspořádaly koncem června poznávací cestu po Východních Čechách. Pozvaly na ni lokační manažery, filmové architekty, režiséry a producenty.

Vysoké Mýto: Filmaře zaujala prvorepubliková plovárna
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vysoké Mýto má údajně největší čtvercové náměstí v Česku

Hlavním cílem cesty bylo poznat zajímavá a pokud možno okem kamery neokoukaná místa a objevit v nich potenciál pro natáčení.

Oba dva dny poznávací cesty měli filmaři velmi nabité. V Pardubickém kraji navštívili Vysoké Mýto, letiště Pardubice, zámek Choltice, Chrudim a zámek Hrochův Týnec. Ve Vysokém Mýtě obdivovali prvorepublikovou Tyršovu veřejnou plovárnu a prohlédli si i historické centrum s městskými branami.  

Následující den se expedice přesunula do Královéhradeckého kraje. V něm filmaři objevili třeba kouzlo Galerie moderního umění, bývalé ředitelství státních drah, přírodní koupaliště Dachova, prostory pivovaru v Hořicích, zámek Sloupno a Nový Bydžov.

„Každý filmař přijíždí s jiným očekáváním. Někdo má v hlavě konkrétní projekt, jiný hledá inspiraci do budoucna. Východní Čechy nabízejí dokonalou paletu vizuálně zajímavých lokací a motivů snad pro každé téma. Účastníci budou mít o čem přemýšlet a věřím, že se brzy vrátí, tentokráte s kamerou na rameni,“ shrnuje pocity filmařů vedoucí Czech Film Commission Pavlína Žipková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…