Vysoké Mýto: Město plánuje opravy a investice do školních budov

11.04.2021 12:47

Ve vysokomýtských školách bude v letních měsících panovat čilý stavební ruch.

Vysoké Mýto: Město plánuje opravy a investice do školních budov
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vysoké Mýto má údajně největší čtvercové náměstí v Česku

„Letos máme připraveno několik oprav a investic do našich školních zařízení. V současné době běží výběrové řízení na opravu sociálního zařízení na prvním a druhém stupni Základní školy Javornického.

Anketa

Má premiér Babiš na vlastní pěst shánět vakcíny i vysoko nad rámec cen, které vyjednala EU?

78%
22%
hlasovalo: 11678 lidí

Běží také výběrové řízení na půdní vestavbu v základní umělecké škole a připravuje se i oprava elektroinstalace v Mateřské škole Slunečná. Také se budeme zabývat elektroinstalací na druhém stupni Základní školy Jiráskova,“ řekl místostarosta Martin Krejza.

Nejvýznamnější investicí v oblasti školství bude přestavba podkroví v základní umělecké škole. Vyřeší havarijní stav krytiny a dřevěných konstrukcí krovu na dolní budově školy a rozšíří se prostory školy. V nové vestavbě vzniknou dvě učebny a multifunkční sál se zázemím pro dramatický obor. Se zahájením stavebních prací se počítá letos v červnu. Začne se výměnou krovu a střechy a přes zimu se bude pracovat v interiéru. Kompletně by vše mělo být dokončeno v březnu 2022.

Další důležitou stavební akcí je rekonstrukce všech sociálních zařízení ve školních budovách Základní školy Javornického. Na prvním stupni se oprava týká sociálních zařízení na třech podlažích, na druhém stupni na čtyřech. Předpokládá se, že stavební úpravy začnou v květnu a během letních prázdnin budou dokončeny.

V Mateřské škole Slunečná se bude letos pokračovat v rekonstrukci elektroinstalace, tentokrát v největším pavilonu. Provedena bude také oprava kanalizace a připojení všech pavilonů na veřejnou kanalizaci. Město plánuje postupně opravit elektroinstalaci na druhém stupni Základní školy Jiráskova. Letos se provede výměna hlavních rozvaděčů a během prázdnin by se měla stihnout také oprava elektroinstalace v přízemí. Další podlaží přijde na řadu v příštím roce.

Kromě stavebních akcí ve školních budovách se město připravuje také na opravu sportoviště u prvního stupně Základní školy Jiráskova, které si po 17 letech užívání obnovu zaslouží. Stavební činnost nenaruší provoz škol. „Stavební úpravy v základní umělecké škole, v Mateřské škole Slunečná i v základních školách jsou naplánovány tak, že mohou probíhat bez ohledu na vyučování. Velká část oprav se připravuje především na prázdninové období, ale mohou začít i dřív, protože neohrozí provoz škol,“ řekl místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…