Vysoké Mýto: Sběr olejů a kovů se úspěšně rozjíždí

20.01.2020 10:51

Od začátku ledna město provádí na pěti vybraných místech sběr kovů a olejů. Při prvním svozu těchto odpadů, který proběhl v druhém lednovém týdnu, čekalo na technické služby příjemné překvapení.

Vysoké Mýto: Sběr olejů a kovů se úspěšně rozjíždí
Foto: mesto.vysoke-myto.cz
Popisek: Vysoké Mýto

„Během několika dnů byly některé nádoby s kovy zcela a některé téměř zaplněné. Přibývá i odpad v nádobách na olej, za což svědomitým občanům velice děkujeme. Při kontrole nádob jsme nicméně zjistili, že někteří lidé do nich vkládají olej ve skleněných nádobách, které se mohou při přidávání dalších nádob rozbít. Prosíme proto občany, aby olej ukládali v plastovém obalu. Tím předejdou rozbití sklenice, rozlití oleje, znečistění nádoby a znehodnocení dalších olejů,“ řekla Veronika Richtrová, vedoucí odboru životního prostředí.

Nádoby jsou umístěny na sběrných místech:
V ulici Pražská – u sídla společnosti Iveco
V ulici V Peklovcích u č. p. 500
V ulici Brandlova – za hřbitovem
V ulici Větrná – u prodejny potravin Kubík
V ulici SNP u č. p. 625 - 628

Oleje a tuky z domácností ukládejte do sběrných nádob (popelnic) pouze v pečlivě uzavřených plastových obalech, např. v PET lahvích.

Oleje a tuky musí být zbaveny zbytků jídla např. přelité přes kuchyňské sítko. Do sběrných nádob nepatří minerální a syntetické oleje.

Do nádob na kovy lze odkládat veškerý neznečištěný drobný kovový odpad, jako jsou například plechovky a konzervy, alobal, hliníková víčka a tácky, kovové nádobí a jiné drobné kovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…