Vysoké Mýto: Šemberovo divadlo prochází postupnou modernizací

19.01.2020 20:06

Od posledních velkých úprav interiéru Šemberova divadla provedených podle návrhu architekta Milana Košaře uplyne letos už dvacet pět let. Později docházelo pouze k dílčí obměně technického zařízení.

Vysoké Mýto: Šemberovo divadlo prochází postupnou modernizací
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vysoké Mýto má údajně největší čtvercové náměstí v Česku

Poslední investicí byla před třemi lety digitalizace zvuku ve víceúčelovém sále. Interiér budovy a vybavení postupně zastaraly, a tak se město rozhodlo, že provede jejich celkovou modernizaci. S ohledem na provoz budovy město rozdělilo modernizaci do tří etap. První etapa proběhla koncem minulého roku, druhá se uskuteční letos a poslední bude pravděpodobně dokončena v roce 2022.

První etapa se týkala technického vybavení. Na konci loňského roku město do Šemberova divadla pořídilo projektor a server s technologií DCP (Digital Cinema Package), která je novodobým standardem pro přenos a distribuci filmů a dalších pořadů do kin. Jeho pořízení stálo přibližně 1,6 milionu korun. V současné době je tedy městské kino provozované v Šemberově divadle zařízené špičkovou technikou a diváci tak mají možnost shlédnout filmy v premiérových časech stejně jako v multikinech.

V letošním roce město provede úpravy interiéru víceúčelového sálu. „Ve druhé etapě bychom se rádi věnovali především hlavnímu sálu. Mělo by se v něm vymalovat a chceme vyměnit sedačky i koberec a osadit nová světla pro nasvětlení scény,“ řekl místostarosta Martin Krejza. Letošní úpravy budou město stát přibližně 5 milionů korun. Tím ovšem ještě modernizace divadla nekončí. 

„Třetí etapa se bude týkat zbývající části divadla mimo hlavní sál, tedy i foyer. Pochopitelně se musí předělat toalety, které rozhodně nejsou v reprezentativním stavu,“ dodal místostarosta. Změní se také umístění šatny, či bufetu a upraveno bude i zázemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…