Vznikl dokument Strategie cestovního ruchu v Českém Krumlově

31.05.2017 10:05

Ve spolupráci a spolufinancování Českokrumlovského rozvojového fondu, města Český Krumlov, místního Sdružení cestovního ruchu ČK a Jihočeské centrály cestovního ruchu vznikl dokument Strategie cestovního ruchu.Externím konzultantem a zpracovatelem byla firma KPMG.

Vznikl dokument Strategie cestovního ruchu v Českém Krumlově
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Dokument obsahuje nejen velmi kvalitní analýzu dosavadního vývoje a současného stavu místního cestovního ruchu, ale doporučuje i jeho budoucí směřování, hlavní cíle, priority a opatření, jak je naplnit. Mezi nejdůležitější návrhy a doporučení koncepce patří zejména zvýšení atraktivity destinace pro vícedenní návštěvníky rozšířením celkové nabídky o atraktivity okolí města a Lipenska a zkvalitněním služeb a produktů cestovního ruchu.

Dále vznik destinační společnosti, jejíž hlavní náplní bude propagace destinace a marketing, a jejímiž členy bude ČKRF, který má doposud tuto činnost výhradně ve své kompetenci, dále město Český Krumlov a některá okolní města a obce a zástupci podnikatelského sektoru z oblasti cestovního ruchu.

Kromě zkvalitnění destinačního managementu a nabídky destinace je a bude klíčovým cílem města podstatné zvýšení příjmů z cestovního ruchu do rozpočtu města, které by se měly stát významným zdrojem snižování investičního dluhu váznoucího na infrastrukturním majetku města, zejména v jeho okrajových částech (revitalizace sídlišť, příprava území pro bytovou výstavbu, rekonstrukce vyhospodařeného městského majetku, jako sítě komunikací, areálu hřbitova apod.) Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…