Vznikne Územní studie krajiny správního obvodu Opava

31.05.2017 18:30

Statutární město Opava podalo v rámci Integrovaného regionálního operačního programu žádost o dotaci na realizaci projektu, registrační číslo CZ.06.3.72/0.0/0.0/15_012/0003130 „Územní studie krajiny správního obvodu ORP Opava“.

Vznikne Územní studie krajiny správního obvodu Opava
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Cílem pořízení územní studie krajiny je vytvořit odborný komplexní dokument umožňující koncepční víceoborový přístup k řešení krajiny zejména v nezastavěném území s využitím koordinační úlohy územního plánování v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Opava“, říká Martin Dostál z odboru rozvoje města a strategického plánování opavské radnice.

V březnu tohoto roku Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky rozhodlo o přiznání dotace. „Jsem rád, že nám Evropská unie a český státní rozpočet na realizaci tohoto poskytl finanční prostředky. Tento dokument našemu správnímu obvodu chyběl. Budou tak vytvořeny základní podklady pro plánovací a rozhodovací činnost v krajině bez ohledu na to, který orgán je k rozhodování příslušný“, dodává náměstek Halátek.

Územní studie krajiny bude zpracována v souladu s požadavky Evropské úmluvy o krajině. Bude reagovat na dokument „Strategie Evropské unie pro přizpůsobení se změně klimatu“ (tzv. Adaptační strategie EU) a na její národní ekvivalent – „Strategie přizpůsobení se změně klimatu v podmínkách České republiky“ (tzv. Adaptační strategie ČR) a na „Strategii Evropské unie v oblasti biologické rozmanitosti do roku 2020“ a zohlední protipovodňovou ochranu a zelenou infrastrukturu.

„Realizace projektu probíhá s výrazným předstihem oproti předpokládanému časovému harmonogramu. Už jsou zpracovány doplňující průzkumy a rozbory. Na ně bude navazovat samotný návrh studie, následně budou zapracovány připomínky k ní, že po jejich vypořádání dojde k finalizaci územní studie krajiny“, konstatuje náměstek Dalibor Halátek.

Celkové náklady na vyhotovení územní studie krajiny budou činit 2.305.050 Kč, 85 % nákladů pokryje dotace Evropské unie a 5 % nákladů bude vynaloženo ze státního rozpočtu České republiky.Po převzetí zpracované územní studie krajiny bude možné 10 % prostředků dofinancovat ze zdrojů Státního fondu životního prostředí České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…