Zábřeh: I přes opravy silnice bude hřbitov dostupný

29.10.2018 7:34 | Zprávy

Blíží se den věnovaný Památce zesnulých. Stejně jako tomu bývá každý rok v tomto období, posílí policisté na hřbitovech a v jejich okolí hlídkovou činnost.

Zábřeh: I přes opravy silnice bude hřbitov dostupný
Foto: youtube.com
Popisek: Zábřeh na Moravě

Svou pozornost zaměří nejen na dodržování veřejného pořádku, ale především na zloděje a vandaly, kteří se v okolí mohou pohybovat.
Policisté žádají všechny návštěvníky hřbitovů, aby věnovali pozornost řádnému zabezpečení svých vozidel, zkontrolovali jejich uzamčení a na viditelných místech v interiéru vozu nenechali odložené žádné cenné věci, které by se mohly stát lákadlem pro zloděje.

Obratný zloděj dokáže využít také chvilky nepozornosti, aby si přisvojil například vaši kabelku odloženou na náhrobku. Ze samotných hrobů mizí nejčastěji svíčky, věnce, sošky a různé dekorativní předměty. Jde o věci, které lze snadno a rychle zpeněžit. V některých případech poškození nedokáží policistům popsat odcizené věci. Proto je dobré fotograficky zadokumentovat původní stav hrobu.

Období „Dušiček“ bývá často doprovázeno sychravým podzimním počasím. Proto policisté apelují také na všechny účastníky silničního provozu, aby jezdili opatrně, zbytečně nespěchali a na cestu se vydávali odpočatí.

I přes opravy silnice bude hřbitov dostupný

V souvislosti s opravou silnice spojující Zábřeh s Nemilí stále probíhá také rekonstrukce části Jiráskovy ulice od křižovatky s ulicí Na Výsluní až po označení konce Zábřeha. Příjezd k městskému hřbitovu ale bude provizorně zajištěn, aby byl v dušičkovém období umožněn přístup pro návštěvu hřbitova.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

22:41 Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

Chceme srdečně poděkovat všem dobrovolníkům, kteří nám minulou neděli pomohli pytlovat písek a stavě…