Zábřeh: Lezecká stěna a ledová plocha. Městská rada schválila koncepci dalšího rozvoje stadionu

15.06.2022 8:36 | Tisková zpráva

Jak by mohl vypadat městský stadion? Rada města schválila na svém jednání studii rozvoje městského stadionu s maximálním využitím celého prostoru. Studii pro město zpracovávala společnost Cekr CZ s účastí Ing. arch. Miloslava Tempíra.

Zábřeh: Lezecká stěna a ledová plocha. Městská rada schválila koncepci dalšího rozvoje stadionu
Foto: youtube.com
Popisek: Zábřeh na Moravě

Studie řeší v místech stávající rozběhové rovinky zastřešený jednoduchý běžecký ovál pro přípravu atletů i za nepříznivého počasí. U haly je navržena volná plocha pro workout či pétanque. 

Anketa

Má vláda zastropovat ceny pohonných hmot i za cenu, že na to bude doplácet z rozpočtu?

95%
3%
hlasovalo: 15396 lidí
Dále je v areálu nově umístěno zázemí pro lezecký sport. Jeho součástí jsou krytá boulderingová stěna a patnáctimetrová lezecká stěna i šatny. Mezi plánovanou lezeckou halou a stávající kuželnou může vzniknout menší parkoviště. Studie dále upravuje stávající rozmístění volejbalových kurtů a kurtu pro plážový volejbal. Nově je navrženo větší parkovací stání pro uživatele sportovišť na stadionu.

V areálu je současně navrženo nové víceúčelové hřiště, které by mělo sloužit v zimních měsících jako ledová plocha a v letních měsících pro volejbal, házenou, florbal, hokejbal, basketbal, malou kopanou atd. Do budoucna je zde i možnost zastřešení hřiště. V jeho blízkosti je navrženo zázemí pro sportovní organizace a uživatele sportoviště včetně jednoduché tribuny i garáže pro rolbu. Přístupové plochy pro sportovní areály mají být dlážděné, hospodaření s vodou se řeší zelenými střechami a záchytnými nádržemi.

Město průběžně investuje do rekonstrukce celého stadionu. V letech 2017 až 2019 byla kompletně zrekonstruována kuželna a byla dokončena zásadní modernizace atletického oválu včetně zázemí pro technické disciplíny. Loni byla zahájena a letos bude dokončena realizace skladu pro atletické disciplíny a zázemí pro údržbu celého stadionu. Prostřednictvím Sportovních klubů Zábřeh je připravována rekonstrukce stávající umělé plochy pro fotbal ve výši přibližně 7 milionů Kč, v případě získání dotace z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy město přislíbilo přispět částkou 2,1 milionu Kč.

„Nová studie stadionu řeší umístění dalších sportovišť do areálu. Může na ni navázat jejich projektová příprava, hledání finančních prostředků a postupné realizace, je to mnohaletý plán. Vzhledem k velkému objemu finančních prostředků bude podmínkou zajištění dotačních prostředků,“ uvedl starosta František John.

Vedle dalšího rozvoje městského stadionu je dlouhodobým záměrem vybudování haly při Střední škole sociální péče a služeb, zřizovatelem školy je Olomoucký kraj. „Z posledních jednání s Olomouckým krajem vyplývá další postup, kterým je příprava a následná realizace investice moderního sportoviště v gesci kraje, město je připraveno investici spolufinancovat. Podmínkou jsou opět dotační prostředky z národních zdrojů,“ dodal František John. Hala by v dopoledních hodinách sloužila pro potřeby krajských středních škol, odpoledne pak sportovním oddílům a veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

7:04 České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

Paměť národa Jižní Čechy má od letošního dubna vypůjčenou Kendeho vilu, dům z roku 1920, zakoupený m…