Zábřeh: Plyšoví pejsci budou pomáhat dětem

16.08.2021 10:31

Zástupci Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Zábřeh a Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje převzali na zábřežské radnici plyšové pejsky. Budou sloužit při požárech, dopravních nehodách a jiných mimořádných událostech traumatizovaným dětem. Iniciátorem myšlenky byl místostarosta města a současně velitel jednotky Josef Klimek.

Zábřeh: Plyšoví pejsci budou pomáhat dětem
Foto: youtube.com
Popisek: Zábřeh na Moravě

Určit motiv plyšové hračky nebylo jednoduché. Vzhledem k tomu, že je Zábřeh městem polárníka Jana Eskymo Welzla, byl nakonec vybrán sibiřský husky. Každý z nich je ozdoben modrým nebo červeným šátkem s logem města.

pejsci

Profesionální hasiči z místní požární stanice a dobrovolní hasiči budou roztomilou psí posádku vozit ve výjezdových autech pro případ, kdy jsou účastníky dopravní nehody či jiné krizové situace malé děti. Hračky pak alespoň na chvíli utlumí v dětech trauma prožité události a snadněji se s nimi bude komunikovat.

„I přes to, že se stanou pejsci součástí každodenní služby, doufejme, že je bude potřeba povolávat co nejméně,“ dodal při předání Josef Klimek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…