Žáci v boleslavských školách mají k dispozici nové počítačové vybavení

21.09.2019 8:37

Dalším způsobem, jak posunout mladoboleslavské školství na lepší úroveň, je také zajištění kvalitního vybavení.

Žáci v boleslavských školách mají k dispozici nové počítačové vybavení
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jak uvedl náměstek primátora Daniel Marek, který má oblast školství na starosti, aktuálně dochází k obměně počítačů na základních školách. "Nechali jsme si zpracovat analýzu toho, v jaké stavu a jak staré je na našich školách vybavení pro výuku informatiky. Díky tomu víme, že obměnu bude potřebovat zhruba 700 počítačů. Nyní jsme do škol předali prvních 135 PC, které jsme rozdělili na 4., 7., 8. a 9. základní školu a do Debře," uvedl Daniel Marek. Ten si přišel nové vybavení počítačové učebny na poslední zmíněnou školu prohlédnout v doprovodu vedoucího odboru školství Petra Dostála.

Každá ze škol dostala tři desítky nových počítačů, obnova dalších bude probíhat v příštím roce. "Byl bych rád, kdyby se mi opět podařilo prosadit na tyto účely do rozpočtu částku přes tři miliony," dodal náměstek Marek.

Uvedl také, že aktuálně probíhá velký tendr na výběr dodavatele notebooků pro všechny učitele na mladoboleslavských základních školách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…