Žamberk: Od května se opět těšíme na vaše návrhy

20.04.2022 16:43 | Tisková zpráva

Vážení spoluobčané, připravujeme pro vás druhý ročník participativního rozpočtu, do kterého budete moci podávat své návrhy k realizaci akcí v našem městě.

Žamberk: Od května se opět těšíme na vaše návrhy
Foto: wikipedia
Popisek: Žamberk.

V loňském roce jsme od vás obdrželi celkem sedm návrhů, z nichž čtyři postoupily do hlasování vás, obyvatel Žamberka. S přihlédnutím k finančním nárokům těchto projektů byly celkem tři vybrány k realizaci. Věříme, že se realizace zdaří, byť každý projekt má svá specifika, se kterými se musíme vypořádat.

Navíc situaci komplikuje turbulentní vývoj na trhu, rapidní zdražování stavebních materiálů i vytíženost firem. O vývoji projektů prvního ročníku vás budeme informovat - připomeňme, jakým návrhům jste svými hlasy dali zelenou: Pódium na Pěší zóně, Veřejná otužovna u Divoké Orlice, Obnova pumpy a pítka na Masarykově náměstí včetně ochrany před znečištěním.

Od 2. května až do 29. července 2022 mají občané možnost podávat své návrhy akcí, o kterých se domnívají, že by se měly v Žamberku uskutečnit. Částka vyčleněná v rozpočtu města pro rok 2023 bude navržena opět ve výši 800 tisíc korun a náklady na jeden projekt nesmějí překročit 300 tisíc korun.

Anketa

Zaslouží si ředitel BIS Michal Koudelka státní vyznamenání?

2%
95%
hlasovalo: 42657 lidí

Občané budou zapojeni samozřejmě také do finálního výběru projektů, takže svůj hlas budete moci různým navrženým akcím dát, i když jste třeba vlastní návrh nepodali. Hlasování o návrzích proběhne v říjnu a v první polovině listopadu, poté se vrhneme na přípravu vítězných projektů.

Hlavním cílem participativního rozpočtu je zapojit občany do procesu rozvoje našeho města a rozhodování o něm, umožnit vám přicházet s vlastními nápady a tipy, které dají vedení města zpětnou vazbu o přáních lidí, kteří v Žamberku žijí.

Těšíme se, že vás tato možnost zaujme. O všech krocích budeme podrobně informovat prostřednictvím zpravodaje, webových a facebookových stránek města a Mobilního Rozhlasu.

Pravidla participativního rozpočtu v plném znění uveřejníme na webových stránkách města společně s formuláři pro podání návrhu. Oproti loňskému roku se mění počet návrhů, který může každý občan podat - maximálně tři projekty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

16:29 Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

Společnost Metropolnet zajistila veřejnou zakázku na pořízení mobilní aplikace, která bude sloužit k…