Žamberk: Výstava za sklem VIII. – Žamberské loutkohrátky

12.06.2022 8:38 | Tisková zpráva

Blíží se doba letních prázdnin a dovolených, na kterou se všichni těšíme. A s trochou nadsázky si můžete představit, že v létě se stane ze Žamberka loutkářská velmoc.

Žamberk: Výstava za sklem VIII. – Žamberské loutkohrátky
Foto: wikipedia
Popisek: Žamberk.

Pozveme Vás na výstavu „Výprava za loutkami“ do městského muzea, kde na vás bude čekat nejen Kašpárek, čert, draci nebo princ a princezna, ale také několik starých i novodobých loutkových divadel s „dřevěnými“ kamarády z pohádek. Máte rádi příběhy Spejbla a Hurvínka? Ti rozhodně nebudou chybět! A navíc se můžete po celé léto zapojit do výtvarné a literární soutěže „Kašpárek“.

Loutkovou pohádku uvidí návštěvníci multižánrového letního festivalu pro celou rodinu „Orlická brána“ začátkem července v areálu u Tyršovy rozhledny. Přijďte se určitě podívat! V srpnu můžete zavítat na oblíbenou akci s názvem „Ejhle, loutka!“, která představí současnou loutkářskou scénu v přírodním areálu pod kapličkou u soutoku Divoké Orlice a Rokytenky. Budou tu na vás čekat také výtvarné dílny a různá hudební vystoupení.

Naše „Výstava za sklem“ představí soubor barevných fotografií, které zachycují staré i nové loutky a zavedou vás do říše loutkových pohádek. Nejoblíbenější loutkou byl v minulosti kašpárek. U nás v Žamberku ale uvidíte i čerty a nebudou chybět tři krásné princezny, pan král, stateční rytíři nebo třeba královský kuchař. Můžete také spočítat, kolik bylo neposlušných kůzlátek… Víc neprozradíme. Přijďte, dívejte se, prohlížejte, poznávejte pohádky a hádejte, ke kterým jednotlivé loutky patří.

Přejeme dětem a dospělým příjemné letní zážitky v našem městě na akcích a výstavách a radost ze setkání se zajímavými novými i starými „dřevěnými“ kamarády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…