Zapsat dítě do plzeňských mateřských škol bude možné jen elektronicky

08.02.2015 11:45

Zápisy do plzeňských mateřských škol začnou v polovině března. Přihlásit dítě k docházce bude možné jen elektronicky. Zavedení elektronické podpory zápisů zvýší transparentnost přijímacího řízení a sníží administrativní náročnost. Rodičům, kteří nemají přístup k internetu nebo tiskárně, budou k dispozici kontaktní místa.

Zapsat dítě do plzeňských mateřských škol bude možné jen elektronicky
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Aplikace elektronické podpory zápisů byla zkušebně zprovozněna v některých plzeňských mateřských školách již v roce 2013. Následující rok se do testovacího provozu zapojily všechny školy. „Ředitelky vyhodnotily aplikaci jako přínosnou. Proces zápisu se značně urychlil a celkově systém usnadňuje práci a zvyšuje transparentnost přijímacího řízení. Proto letos bude možné zapsat dítě do mateřské školy pouze elektronicky,“ uvádí Eva Herinková, náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí.

Rodiče si mohou přihlášku v systému na adrese www.mszapis.plzen.eu doma rovnou vyplnit a vytisknout. Než ji ale do vybrané mateřské školy odnesou, musí si nechat potvrdit požadované údaje od dětského lékaře. „Důležité je pojistné číslo dítěte uvedené na průkazu zdravotního pojištění,“ upozorňuje Eva Prokopová, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy magistrátu. Kritéria pro přijetí do mateřské školy budou zveřejněna nejpozději do 28. února 2015. Možnost přihlásit dítě najednou do více škol zůstává.

Ti, co nemají přístup k internetu nebo tiskárně, mohou využít kontaktních míst na odboru školství, mládeže a tělovýchovy magistrátu v Kopeckého sadech 11 nebo na příslušných úřadech městských obvodů. „Elektronickou přihlášku si tady mohou vyplnit a vytisknout,“ doplňuje Eva Prokopová.

Vyplnit a uložit přihlášku v aplikaci mohou rodiče od 16. do 24. března. Odevzdat ji vytištěnou s potřebnými údaji a předložit k tomu rodný list dítěte, jeho průkaz zdravotního pojištění a občanský průkaz rodiče bude možné ve dvou následujících dnech, 25. a 26. března, v době, kterou si ředitelky jednotlivých mateřských škol stanoví samy.

Aplikace umožní rodičům sledovat online informace o průběhu přijímacího řízení. V termínu od 27. března do 20. dubna pak obdrží oficiální rozhodnutí o přijetí či nepřijetí dítěte.

Aktuální počet volných míst v městských mateřských školách bude uveden v systému před jeho spuštěním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…