Žatec: Česká televize tu natáčí záběry do seriálu Božena Němcová

13.12.2019 8:36

Záběry pro televizní minisérii s názvem Božena Němcová natáčí v těchto dnech v centru Žatce Česká televize.

Žatec: Česká televize tu natáčí záběry do seriálu Božena Němcová
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Filmaři jsou ve městě od neděle, natáčení potrvá do čtvrtka 12. prosince a týká se Chelčického, Žižkova a Hošťálkova náměstí a ulic Dlouhá a Josefa Hory. Město Žatec dostane za pronájem pozemků 200 tisíc korun.

V Žatce se natáčejí venkovní scény v ulicích, lidé tak mohli například potkat ve středu města projíždějící koňské spřežení. Většinu scén točili filmaři od srpna v Novém Městě nad Metují, Opočně, Praze či na Slovensku.

Hlavní roli české spisovatelky, původním jménem Barbora Panklová, hraje v seriálu Aňa Geislerová, její mladší podobu ztvárňuje Anna Kameníková. „Barboru poznají diváci z úhlu, který není úplně vše bořící, ale je rozhodně překvapivý. Byla to ve své době mnoho emocí vzbuzující postava a to se nezměnilo. Stejně jako každá silná osobnost budila i ona protichůdné emoce,“ uvedla na webu České televize herečka Aňa Geislerová.

Jejího manžela Josefa Němce hraje Jan Hájek, v dalších rolí se v seriálu představí Vladimír Javorský, Klára Melíšková, Linda Rybová, Lucie Žáčková nebo Vladimír Škultéty, jenž se proslavil jako Čočkin v seriálu Most!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…