Žatec: Další dvě okružní křižovatky dostanou novou podobu

25.03.2021 7:34

Středové plochy dvou okružních křižovatek v Plzeňské ulici, u Kauflandu a u Benziny, dostanou během příštích týdnů novou podobu. Dominantou křižovatky u Benziny bude imitace pivovarského sudu, u Kauflandu to bude symbol chmelnice ze sedmi chmelových tyčí.

Žatec: Další dvě okružní křižovatky dostanou novou podobu
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Revitalizaci obou křižovatek má na starosti Technická správa města Žatce, která při tom spolupracuje s odbornými firmami.

Anketa

Má být Slavia potrestána za údajné rasistické napadení hráče Glasgow Rangers?

4%
96%
hlasovalo: 10277 lidí

Za všechny práce, tedy včetně terénních úprav, technické přípravy, výsadby zeleně či výroby a instalace obou dominant, zaplatí město 1,5 milionu korun. Z větší části bude obnova obou křižovatek hotová do konce letošního května, jen cibuloviny se budou dosazovat na podzim.

„Plochy křižovatek jsou navržené tak, aby souvisle, ale esteticky vyplnily plochy trvalkami, cibulovinami a dalšími přírodními materiály, jako je dřevo či kámen. Vše bude řešeno tak, aby do budoucna vznikly minimální nároky na speciální údržbu či rozvojovou péči,“ popsala dlouhodobý záměr Martina Mrázková, která má na městském úřadě na starosti údržbu veřejné zeleně.

Už v loňském roce došlo k obnově vnitřních ploch dvou okružních křižovatek v Komenského aleji – u Lidlu a u evangelického kostela. Hlavním smyslem revitalizace čtyř velkých kruhových objezdů je vylepšení životního prostředí ve městě a zpříjemnění průjezdu městem na dvou frekventovaných komunikacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …