Žatec: Knihovna připravila nocování pro děti a přednášku o psech

13.10.2018 18:01

Městská knihovna Žatec je stále ještě ve svém dočasném sídle a čeká na dokončení rekonstrukce hlavní budovy na náměstí Svobody.

Žatec: Knihovna připravila nocování pro děti a přednášku o psech
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

I tak ale pokračuje nejen v půjčování knih, ale také v akcích pro veřejnost. Minulý týden pro děti připravila (Po)nocování s knihovnou, tento týden se uskutečnila přednáška o pohybových potížích u psů. Přednáška proběhla ve Staré papírně, kde se v říjnu uskuteční i další akce: 24. října od 17 hodin bude cestovatel Petr Nazarov vyprávět o Kubě jako perle Karibiku.

Tradiční (Po)nocování s knihovnou pořádala knihovna pro děti od 6 do 14 let v Mateřském centru Sedmikráska, jemuž tak chce velmi poděkovat.

Nocování s knihovnou

V pátek 5. října se tak mohly těšit na noc plnou soutěží, tvoření a netradičních zážitků. Tématem nocování bylo tentokrát čtenářství a pohádky. Děti si vyráběly papírové obaly na knížky, několik druhů záložek a secvičily v týmech loutkové představení na náměty klasických pohádek. Součástí večera bylo i venkovní hledání pokladu a návštěva knihovního dvorku, kde si každý našel svou sladkou odměnu. Ještě před uložením se ke spánku si děti mohly listovat v knihách, vyplnit pohádkový kvíz a pak už se za zvuku audioknihy pomalu poroučely do říše snů. V sobotu ráno došlo k závěrečnému vyhodnocení večerního kvízu a proběhla poslední plánovaná disciplína – malované čtení. V devět hodin odcházely spokojené děti se svými rodiči domů.

Prevence a náprava potíží domácích mazlíčků

První říjnová přednáška pro veřejnost, na kterou pozvala Městská knihovna Žatec své čtenáře a další zájemce 10. října, se věnovala domácím mazlíčkům. Simona Vykouková a Tomáš Mandát pohovořili o možnostech prevence a nápravy pohybových potíží psů a také o psychické pohodě zvířecích společníků. Seznámili návštěvníky s diagnostikou a jednotlivými metodami nápravy pohybového a opěrného aparátu psů, konkrétně s Dornovou metodou, Bowen terapií a masážemi psů – vše i s praktickou ukázkou.

Hovořilo se také o psychické pohodě domácích mazlíčků a využití Bachovy květové terapie a aromaterapie, které mohou pomoci u různých psychických neduhů, jako je například hyperaktivita, bázlivost, stres nebo také pří tréninku socializace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…