Žatec: Kvůli opravě železničního mostu se uzavře cesta pod ním

28.05.2021 17:57

Cesta pod železničním mostem přes Ohři ve směru na Libočany, již využívají hlavně chodci a cyklisté, se během několika týdnů uzavře. Důvodem je plánovaná rekonstrukce mostu na železnici mezi Plzní a Žatcem.

Žatec: Kvůli opravě železničního mostu se uzavře cesta pod ním
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Rekonstrukce železničního mostu je nutná kvůli zajištění dalšího fungování železniční trati. Most má statické závady v nosné konstrukci i spodní stavbě.

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí

Po dokončení oprav bude most nejen bezpečnější, ale také už na něm nebude nutné omezení rychlosti vlaků na 10 kilometrů v hodině.

Kvůli chystané opravě mostu schválila Rada města Žatce 3. května Správě železnic, což je státní organizace, pronájem části pozemku pod mostem. Vznikne tam betonová plocha, z níž se pak bude provádět montáž ocelové konstrukce nutné pro opravu mostu.

Rekonstrukce má probíhat od 1. června letošního roku do 30. dubna 2022. V tomto období je tedy nutné počítat s uzavřením prostoru pod mostem kvůli zachování bezpečnosti. Zejména pro cyklisty bude vytyčená náhradní objízdná trasa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …