Žatec: Městská policie pomáhá

27.01.2023 19:44 | Tisková zpráva

Mnohokrát jsme již informovali občany Žatce o pořádání preventivně bezpečnostních přednášek na žateckých školách, školkách a dalších institucích pod vedením strážníka Štěpána Benci. Se začátkem nového roku tyto akce pokračují s tím, že se rozšiřuje počet témat a cílových skupin těchto přednášek.

Žatec: Městská policie pomáhá
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

V průběhu měsíce ledna se tak uskutečnily nejprve prezentace pro nejmenší, a sice pro žáky 1. tříd ZŠ Jižní. Následovala sebeobrana pro dívky nejvyšších ročníků základní školy, kde si děvčata nejen vyslechla teorii, taktiku a zásady bezpečného chování, ale rovněž se seznámila s nejčastějšími útoky, a to jak prostřednictvím videí, tak prakticky.

Městská policie ale myslí i na dospělé, a to formou školení na téma "Bezpečnost a sebeobrana v pracovním prostředí" uspořádaném pro pedagogický sbor výše zmíněné školy a dále také pro pracovnice Úřadu práce v našem městě. Náplní těchto školení byly zásady prevence konfliktu, právní rámec sebeobrany, technicko-taktické možnosti, příklady z praxe a v neposlední řadě reálná videa.

"Jsem rád, když tato školení mají pozitivní dopad na chování posluchačů. Hned druhý den mi paní učitelky hlásily změny bezpečnostních návyků. Tak snad jim to vydrží," pochvaluje si Štěpán Benca. V dalších měsících budou tyto akce pokračovat s nezměněnou intenzitou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …