Žatec: Muzeum připravuje výstavy o Frutě a papírně. Pomůžete?

20.04.2019 8:36

Ředitelství bývalé FrutyRegionální muzeum K. A. Polánka v Žatci vyzývá veřejnost ke spolupráci při přípravě dalších výstav. Jejich tématem mají být známé žatecké výrobní závody – Fruta a papírny.

Žatec: Muzeum připravuje výstavy o Frutě a papírně. Pomůžete?
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Po velmi úspěšné výstavě o žatecké Šroubárně jsme se rozhodli pro uspořádání obdobných výstav také o bývalé žatecké Frutě a Papírně.

Obracíme se proto na všechny bývalé zaměstnance nebo jejich děti s výzvou o spolupráci. Rádi bychom shromáždili fotografie ať už z výroby, tak zejména z nejrůznějších mimopracovních aktivit – schůzí, zábavných odpolední, aktivů, oslav, zájezdů, rekreací apod. Uvítali bychom rovněž propagační materiály podniků, nejrůznější letáky a samozřejmě i trojrozměrné předměty – např. odznaky, podnikové kroniky, kroniky kolektivů, případně oděvy s podnikovým logem, obalový materiál na výrobky a další.

Všechny zapůjčené předměty, pokud je nebudete chtít věnovat do sbírky muzea, samozřejmě vrátíme. Uvítáme i zprostředkování kontaktů na pamětníky, kteří by nám byli schopni přispět svými vzpomínkami na doby, kdy tyto závody byly prosperujícími podniky v Žatci.
Děkujeme všem, kteří nám s přípravou výstav tímto způsobem pomohou.

Radmila Holodňáková, ředitelka muzea

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …