Žatec: NE dražší tribuně, ANO oživení Hošťálkova náměstí a parků

22.03.2019 16:01

Z jednání zastupitelůRelativně dlouhé jednání mají za sebou zastupitelé města, jejichž březnová schůze včera trvala skoro pět hodin. Také ale během ní rozhodli o řadě věcí, které mají významný vliv na další rozvoj města.

Žatec: NE dražší tribuně, ANO oživení Hošťálkova náměstí a parků
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Velmi dlouhá diskuze se vedla ohledně tribuny na fotbalovém Slavoji, kde proti sobě stály názory konečně slibovanou tribunu postavit nebo naopak stavbu odložit a pokusit se zajistit co nejnižší cenu. Právě snaha o co nejnižší náklady nakonec získala více hlasů. Zastupitelé tedy dál tribunu na Slavoji chtějí postavit, ale s tím, aby cena nepřekročila už schválených 11 milionů korun, které jsou pro letošní rok v rozpočtu.

O čem a jak zastupitelé hlasovali?

Schválili zapojení peněz, které se nevyčerpaly v roce 2018, do rozpočtu města na letošní rok. Jde o částku téměř 42 milionů korun. Zároveň zastupitelé rozhodli, že z této částky hned uvolňují 500 tisíc korun na zvýšení příspěvku organizacím.

Schválili zájem o spolupráci s vládní Agenturou pro sociální začleňování. Ta může Žatci pomoci zkušenostmi, informacemi, ale i zajištěním přístupu k některým dotacím s řešením různých sociálních problémů. Aktuálně patří k těm výrazným potížím Žatce velké množství exekucí, které se týkají více než 16% občanů.

Schválili podání žádosti o dotaci na opravu spodní části bývalých papíren, a to z programu na regeneraci brownfieldů (tedy starých a opuštěných průmyslových objektů).

Schválili rozpočtové opatření 1 milion korun na další přípravu revitalizace městských parků. Město hodlá žádat také o dotaci z programu Dešťovka.

Schválili peníze na revitalizaci Hošťálkova náměstí. Město vybuduje tři mobilní u Budíku, Sedmikrásky a U Zlatého beránka, posezení od parkujících aut oddělí zeleň v květináčích. Cílem je lépe uspořádat dopravu a vytvořit prostor pro posezení a kulturní nebo společenské akce, podpořit oživení centra. Předpokládaná cena je 800 tisíc korun.

Neschválili rozpočtové opatření 4,5 milionu Kč, kterým by se zvýšila cena plánované tribuny na fotbalovém Slavoji na více než 15 milionů Kč. Nejspíš se tak zruší druhé výběrové řízení na dodavatele stavby a bude se řešit změna projektu, aby byla tribuna levnější.

Neschválili koupit budovu na nám. Prokopa Velkého, bývalou sušárnu chmele, kde se prodával nábytek. Požadovaná cena 2,1 milionu Kč se zdála vysoká vzhledem k tomu, že majitel ji před třemi roky koupil za milion.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…