Žatec: Starosta v obřadní síni radnice přivítal dvanáct nových občánků města

19.02.2024 19:26 | Tisková zpráva

Na únorové vítání občánků, které proběhlo v sobotu 17. února, pozvaly matrikářky městského úřadu do obřadní síně žatecké radnice dvanáct dětí s jejich rodiči.

Žatec: Starosta v obřadní síni radnice přivítal dvanáct nových občánků města
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Slavnostní obřad zahájily recitací dvě školačky. Poté všechny přítomné přivítal a pozdravil starosta Žatce Radim Laibl. Ve svém proslovu zdůraznil význam výchovy, která děti ovlivňuje po celý život. Podílí se na ní především rodiče, ale i učitelé či prarodiče. „Mnohé je v lidském životě pomíjivé, ale dobře vychované děti, to jsou hodnoty trvalé. Přeji celé vaší rodině, abyste příští dny prožívali ve zdraví, radosti a plné pohodě,“ řekl Radim Laibl.

Únorové vítání občánků bylo neobvyklé v tom smyslu, že se při něm setkali dva zástupci vedení města – starosta plnil svou úřední roli, v níž gratuloval mezi jinými i místostarostovi Pavlu Pintrovi, který se obřadu zúčastnil v pozici rodiče. Všichni pozvaní rodiče se zapsali do pamětní knihy města a dostali věcný dárek, maminky i květinu.

Slavnostní vítání občánků pořádá žatecká radnice několikrát ročně. Matrikářky vždy rodiče pozvou, k pozvánce přikládají také žádost o telefonické potvrzení účasti, v jehož rámci se upřesní termín a čas konání události. Nejbližší vítání občánků v Žatci proběhne 6. dubna, další se pak uskuteční na podzim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…