Žatec: Teplárna plánuje rozšířit sklad paliva

28.05.2020 9:15

Žatecká teplárenská, městská společnost, splnila v roce 2019 plánovaný zisk a překročila ho o milion korun. Vyplynulo to ze zprávy, kterou zastupitelům předložilo představenstvo společnosti.

Žatec: Teplárna plánuje rozšířit sklad paliva
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Kladný hospodářský výsledek teplárna dosáhla díky úsporám, a to přesto, že výroba tepla ani elektřina nebyla loni splněna na sto procent. Pro město jako jediného akcionáře společnosti je důležitá také informace, že teplárna plní včas všechny své závazky i úvěry.

Předseda současného představenstva Žatecké teplárenské Jaroslav Hladký zastupitele ale také upozornil, že v minulosti společnost proplatila fakturu na 10 milionů korun za práce na rekonstrukci kotlů, které byly uhrazeny už v jiné faktuře. Záležitost se bude pravděpodobně řešit soudní cestou.

Teplárna předložila městu Žatec plán údržby a investic na letošní rok. V diskuzi během zastupitelstva zaznělo, že budou probíhat jednání na koordinaci investic města a teplárny. To by například mělo zabránit, aby se kvůli investicím teplárny do výměníkových stanic nemusely předělávat chodníky, které by město mezitím nechalo opravit na sídlištích.

O další spolupráci požádal J. Hladký jako předseda představenstva přímo na zastupitelstvu. Teplárna podle něj potřebuje pomoc města při zajištění pozemku vedle areálu v Perči. Pozemek teplárna potřebuje k tomu, aby si mohla v zimě udělat zásoby paliva, protože současná kapacita skladu není dostatečná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…