Žatec bude dál jednat s ŘSD o okružní křižovatce ve směru na Plzeň

30.12.2017 11:37

Novou okružní křižovatku chce město Žatec, a to u benzínové stanice na výjezdu z Husovy ulice na silnici číslo 27 na Plzeň. Důvodem je zvýšení bezpečnosti. Jestli a kdy se křižovatka změní, to zatím není jasné, protože Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) s takovouto přestavbou nesouhlasí a navrhuje vybudování odbočovacího pruhu.

Žatec bude dál jednat s ŘSD o okružní křižovatce ve směru na Plzeň
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

O vylepšení křižovatky se jedná už několik let, zatím poslední jednání proběhlo v týdnu před Vánocemi. „Schůzka neměla vlastně žádný závěr. Budeme o křižovatce jednat dál,“ řekla starostka Žatce Zdeňka Hamousová. „Aby se udělal jen odbočovací pruh, s tím nesouhlasí dopravní komise města. A rada města má stejný názor. Chtěli bychom tam z důvodu bezpečnosti okružní křižovatku,“ doplnila informaci místostarostka Jana Nováková.

O okružní křižovatce u benzínky se jednalo už v roce 2010, ale tehdy se nic nezměnilo. ŘSD si v roce 2016 nechalo vypracovat technickou studii a navrhuje rozšíření křižovatky tak, aby bylo možné doplnit samostatný jízdní pruh pro levé odbočení. Řešení se ale zdá žatecké radnici nedostatečné a trvá na vybudování okružní křižovatky.

Zatímco o nové podobě křížení silnice 27 a Husovy ulice se ještě jedná, křižovatka silnice 27 a ulice Osvoboditelů u výjezdu na Most je po nedávné rekonstrukci už vyřešená. „S přihlédnutím k dostačující kapacitě stávajícího uspořádání a k nedávným stavebním úpravám, pomocí kterých došlo ke snížení nebo úplnému odstranění rizik, nepovažujeme za vhodné v tuto chvíli realizovat další nové úpravy,“ uvedla tisková mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…