Žatec chystá spolupráci s Krušovicemi a expozici o sladovnictví

17.02.2019 18:01

Renesanční sladovnaRozšiřovat nabídku pro turisty z Česka i zahraničí, ale také pro Žatečany chce v letošním roce Chrám chmele a piva. Hlavní žatecká turistická atrakce plánuje další lákadla, která by zdůraznila zaměření chrámu na propagaci chmelařských a pivovarských tradic. K tomu mají přispět nové nabídky i rozšíření spolupráce s dalšími partnery.

Žatec chystá spolupráci s Krušovicemi a expozici o sladovnictví
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Chrám chmele a piva koordinuje své nabídky pro návštěvníky se sousedním Chmelařským muzeem, s čímž bude pokračovat i letos. Stejně tak má pokračovat spolupráce se zámkem Stekník, Žateckým pivovarem, Destinační agenturou Dolní Poohří, CzechTourismem či dalšími partnery. „Rádi bychom se letos ještě více zaměřili na obce Žatecké chmelařské oblasti. Chystáme se například jednat s těmi, které máme vyjmenované v Erbovní síni, ale jejich znaky nám chybí, tak je budeme chtít doplnit. Jde o to, že chrám byl vytvořen jako symbol Žatecké chmelařské oblasti a celou ji vlastně zastřešuje. Chceme s obcemi více spolupracovat, abychom jim pomohli s jejich propagací u nás či například na chmelových slavnostech. Ve spoustě z nich je plno zajímavostí, atraktivních míst a zážitků. Cílem je nás více propojit a pravidelně se setkávat,“ vysvětlil ředitel chrámu Ondřej Baštýř.

Ke konkrétním novinkám letošního roku má patřit rozšířená spolupráce s pivovarem Krušovice, který je největším výrobcem piva v Žatecké chmelařské oblasti. Má jít nejen o spojení královského města a královského pivovaru, ale také o praktické propojení turistických tras. Výhodou Krušovic je poloha na silnici Praha – Karlovy Vary, výhodou Žatce pak bohatá historie města včetně chmelařských a pivovarských tradic, což prezentují zdejší muzea a pivovary. Významný je také turistický potenciál Žatce v souvislosti s kandidaturou do UNESCO.

Druhá novinka se bude týkat Galerie Sladovna. „Chceme v jejím přízemí vybudovat alespoň malou expozici sladovnictví a zdůraznit tak původní význam památky,“ vysvětlil pracovník Chrámu chmele a piva Karel Havelka. Expozice by měla přiblížit středověkou výrobu sladu díky artefaktům a dokumentům, které doplní původní stavební dispozice renesanční sladovny.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…