Žďár nad Sázavou: Plán revitalizace zeleně bude projednán s veřejností

04.08.2017 12:15

Na základě připravovaného projektu Revitalizace zeleně, jenž bude součástí žádosti o dotaci z Operačního programu životního prostředí, 60. výzvy, specifického cíle 4.4 – Zlepšit kvalitu prostředí v sídlech, Vás město Žďár nad Sázavou zve na veřejné projednání, konané 8. srpna 2017 v 17:00 v zasedací místnosti Zastupitelstva města na Městském úřadu.

Žďár nad Sázavou: Plán revitalizace zeleně bude projednán s veřejností
Foto: Žďár nad Sázavou
Popisek: Žďár nad Sázavou, bazilika.

V rámci tohoto projednání bude představen projekt zahradním architektem a dendrologem Ing. Josefem Součkem v zadaných lokalitách:

  1. Hřbitov Jamská a okolí Horního rybníka
  2. Horní hřbitov s prostorem u vstupu
  3. Vodojem - od ulice Štursova po bytovky ul. Jamborova
  4. Park u 5. ZŠ a lokalita sídliště ul. Haškova, Chelčického
  5. Chodník od nádraží ke Žďasu a přístup do Žďasu od ulice Strojírenské
  6. Neumannova sídliště

Následně bude věnován prostor pro případné dotazy, rádi bychom vyslechli Vaše náměty k úpravě prezentovaného projektu a nechali panem projektantem posoudit, zda jsou pro danou lokalitu návrhy vhodné.

Předmětem daného projektu je pouze návrh ošetření stávajících dřevin (dle Standardu Řez stromů SPPK A 02 vydaného AOPK ČR), případné kácení, plán kácení a nové výsadby. Návrh sadových úprav a osazovací plán. V každé lokalitě bude představen i případný plán úpravy pěších cest a mobiliáře. Nejedná se o provozní ošetření travních porostů.

Dne 12. září 2017 v 17:00 v zasedací místnosti Zastupitelstva města na MěÚ proběhne prezentace finálního projektu, kde bude mít každý návštěvník možnost se seznámit s finálním projektem na základě navrhovaných a schválených námětů k úpravě. Na tomto setkání již nebude možnost předkládat návrhy na změny projektu, každopádně věříme, že bude tato prezentace pro Vás jakýmsi příslibem, jak může zeleň v daných lokalitách v následujících letech vypadat, tedy zdravá, účelová, bezpečná a krásná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…