Zdravé město Znojmo má před sebou sedmý rok, opět plný akcí a projednání

23.12.2019 13:45

Participativní rozpočet, veřejná projednání, Fórum Zdravého města nebo různé osvětové akce pro děti i dospělé. To jsou aktivity, které radnice realizuje pod hlavičkou projektu Zdravé město Znojmo. Příští rok, už sedmý, se chystají další.

Zdravé město Znojmo má před sebou sedmý rok, opět plný akcí a projednání
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Rok 2019 přinesl kampaně na téma životní prostředí oblíbené především u těch nejmenších. K oslavám Dne Země, Dne bez úrazu a Dne bez aut se připojilo více než 2 000 dětí. Dny zdraví rozhýbaly Znojmáky poprvé na Fitness kongresu, nabídly běžecký závod CityTrail Pod lampami nebo pěší výšlap. Nechyběla květnová kampaň Do práce na kole podporující čistou mobilitu a spuštěn byl druhý ročník participativního rozpočtování, projekt Tvoříme Znojmo.

„Máme za sebou rok bohatý na akce, na nemalé investice i na nové projekty. Do akcí se vnášejí novinky, vznikají nová partnerství se školami, firmami i jinými organizacemi, veřejnost se zapojuje do rozhodování díky participativnímu rozpočtu Tvoříme Znojmo. Letos jsme navíc úspěšně zpracovali 3 audity udržitelného rozvoje na téma Kultura a volný čas, Vzdělávání a výchova, Místní ekonomika a podnikání, které nám přinesly postup v pokročilosti na C* v rámci místní Agendy 21,“ hodnotí místostarosta Znojma Jakub Malačka, který je zodpovědným politikem za projekt Znojmo Zdravé město a místní Agenda 21.

„Věřím, že v tomto vzestupném trendu budeme pokračovat. Příští rok plánujeme nové ekologické akce zaměřené na odpady a jejich sběr, veřejné zalesňování, různá projednání a nebude chybět 3. ročník participativního rozpočtování,“ doplnil Malačka.

Akce Zdravého města Znojma v roce 2020
Veřejné projednání na téma revitalizace parku Kolonka (30. ledna)
Jarní Dny zdraví – běh, cyklovyjížka, Fitness kongres, závod CityTrail Pod lampami (13. – 15. března)
Den Země (24. dubna)
Do práce na kole (celý květen)
Simulovaný zásah jednotek IZS (28. května)
Den bez aut (25. září) Podzimní
Dny zdraví (říjen)

Znojmo vstoupilo do asociace Národní sítě Zdravých měst ČR na podzim roku 2013, a zahájilo tak projekt Zdravé město Znojmo. Jeho hlavním cílem je podpora zdraví a kvality života obyvatel, a to prostřednictvím zavádění zásad udržitelného rozvoje na místní úrovni, prostřednictvím strategického plánování, a především prostřednictvím spolupráce s veřejností. Více informací se dozvíte na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…