Železný Brod: Byla dokončena výstavba zastávky u Základní školy Pelechovská

02.12.2016 13:00

Cílem této práce je zvýšení bezpečnosti cestujících na zastávce linkové autobusové dopravy. Dokumentace byla zpracována na základě připomínek zastupitelů a občanů města Železný Brod a jejich poznatků se zimní údržbou a obslužností v době nepohody.

Železný Brod: Byla dokončena výstavba zastávky u Základní školy Pelechovská
Foto: Železný Brod
Popisek: Železný Brod

Vzhledem k tomu, že se jedná o zastávku používanou vesměs dětmi jedoucími ze školy, která zároveň leží v těsné blízkosti hlavní komunikace, bylo zde navrženo nástupiště v délce 12,0 m podél komunikace a u něho zřízen přístřešek pro ukrytí dětí před nepohodou. V opačném směru se stavba přístřešku jeví jako zbytečná, neboť většina cestujících (hlavně dětí) zde z autobusu pouze vystupuje a okamžitě odchází ke škole.

Před nástupištěm je směrem k přístupové komunikaci a ústí podchodu umístěna výstupní rampa, která umožní imobilním osobám bezbariérový vstup a vjezd na nástupiště. Výška nástupní hrany je v souladu s vyhláškou 398//2009 Sb. příloha 2. cl. 3. 1. 200 mm. Plocha zastávky bude označena vodorovnou DZ V 11a v minimální šíři zastávkového pruhu. Na jaře příštího roku ještě proběhnou drobné terénní úpravy a zahradnické práce, které zušlechtí okolí stavby. Cena díla 110 tis. Kč (vč. DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…