Železný Brod: Město a kraj rekonstruovali požární zbrojnici

15.01.2020 14:05

V rámci dlouhodobé spolupráce s Libereckým krajem mělo město možnost realizovat jeden s dalších projektů, konkrétně rekonstrukci požární zbrojnice v Železném Brodě.

Železný Brod: Město a kraj rekonstruovali požární zbrojnici
Foto: Železný Brod
Popisek: Železný Brod

Objekt požární zbrojnice se nachází v ulici Štefánikova č.p. 40. V rámci tohoto projektu jsme realizovali opravu hlavního schodiště tak, aby při výjezdu nedošlo k úrazu členů sboru dobrovolných hasičů. Na hlavním schodišti byla umístěna dlažba a byla provedena výměna schůdků na půdu, kde budou uloženy věcné prostředky. Dále byla opravena kancelář, nyní sloužící jako zázemí velitele. V místnosti byla provedena oprava elektroinstalace, podlahy a také stropů a vyměněny dveře. Jednou z velkých částí tohoto projektu byla výměna starých, poškozených garážových vrat za nová sekční garážová vrata s proskleným panelem a integrovanými dveřmi, které je možné otevírat dálkově. Stará vrata šla mimo jiné špatně otevírat a netěsnila, docházelo zde tedy k velkému úniku tepla. Další částí projektu byla oprava věže, kterou hasiči využívají k sušení hadic. Zde se vyměnila stávající dřevěná okna za plastová. Uvnitř věže byla umístěna nová kovová konstrukce s navijákem a madlem na zavěšení hadic. V šatně pro členy JSDHO Železný Brod došlo k výměně starých šatních skříněk za nové dřevěné, otevřené, s lavicí a zamykatelným úložným boxem. Zásahová výstroj je tak dobře větratelná.

Celá budova požární zbrojnice je připravená na napojení náhradního elektrického zdroje, zakoupili jsme tedy elektrocentrálu, která bude pro případ potřeby napojena do hasičské zbrojnice. Hasičská zbrojnice tak poskytne adekvátní prostory a zázemí pro členy dobrovolné jednotky při výpadku elektrické energie. Poslední částí projektu bylo pořízení konzervačního zdroje, který byl nainstalován v garážích hasičské zbrojnice a který má za úkol trvalé dobíjení akumulátorů jednotlivých automobilů, aby byly vždy připraveny k výjezdu.

Celý projekt byl spolufinancován Libereckým krajem ze 48,46 %, konkrétně se jednalo o částku 334 057,46 Kč. Město Železný Brod se finančně podílelo částkou 335 991,80 Kč.

Tímto děkujeme Libereckému kraji za poskytnuté prostředky a těšíme se na další spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…