Zlín: Architekti a představitelé města prezentovali návrh podoby Velkého kina zástupcům NPÚ

20.06.2021 21:30

Splňuje vítězná studie na rekonstrukci Velkého kina představy a podmínky Národního památkového ústavu? To byla hlavní otázka, na kterou mělo přinést odpověď informativní jednání mezi zástupci vítězného architektonického studia re:architekti, zástupci města Zlína a představiteli Národního památkového ústavu.

Zlín: Architekti a představitelé města prezentovali návrh podoby Velkého kina zástupcům NPÚ
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Prezentace se zúčastnili také odborní konzultanti, kterými jsou u tohoto významného projektu od začátku mimo jiné architekt Josef Pleskot a historik architektury Vladimír Šlapeta.

„Hlavním cílem setkání bylo prověřit postoj Národního památkového ústavu k vítězné podobě návrhu rekonstrukce Velkého kina,“ uvedl primátor Zlína, Jiří Korec.

Ředitelka NPÚ, paní Naděžda Goryczková, tlumočila několik výhrad. Z hlediska NPÚ musí být prioritní snahy o zachování odkazu původního vzhledu a architektonického stylu budovy.

„Na základě připomínek připraví vítězné architektonické studio upravenou verzi projektu, která bude reflektovat drobné připomínky NPÚ tak, aby k plánované rekonstrukci vydal kladné vyjádření,“ doplnil primátor Korec. Ředitelka NPÚ i odborní konzultanti ocenili obzvláště ideu propojení vnitřních prostor Velkého kina s okolními exteriéry na náměstí Práce.

Díky této důležité schůzce brzy získá projekt rekonstrukce Velkého kina konkrétnější podobu, podle níž se zahájí příprava projektová dokumentace. Zároveň započaly konzultace s potenciálními budoucími uživateli prostor, které by měly co nejvíce zefektivnit vnitřní řešení, vybavení i produkční logiku dispozic zrekonstruovaného Velkého kina, které přinesou Zlínu nejen kinosál, ale hlavně kvalitní multifunkční prostor s velkou škálou využití. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.