Zlín: Den dobročinnosti se uskuteční už podruhé

10.10.2022 7:27 | Tisková zpráva

Neobvyklá forma podpory malých neziskových organizací prostřednictvím Dne dobročinnosti proběhne ve Zlínském kraji letos již podruhé. Pět finalistů vyhlášené dotační podpory, do které se lze přihlásit ještě do 10. 10., má šanci získat až dvacet pět tisíc korun podpory v přímém odpoledním klání před zástupci donorů z řad podnikatelů, Magistrátu města Zlín, University Tomáše Bati, Krajské hospodářské komory a ANNOZK a zástupci médií.

Zlín: Den dobročinnosti se uskuteční už podruhé
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Finalisté během deseti minut představí  své projekty, které přímo na místě dle své úvahy podpoří zástupci výše jmenovaných organizací konkrétními finančními částkami až v řádu desetitisíců,“ prozradil Dan Žárský, předseda Asociace NNO Zlínského kraje z. s.  Z téměř třiceti přihlášených projektů v minulém ročníku, nejvíce zaujaly tyto projekty: Valašská řemesla do škol spolku Almara, Moderní tvořivé dílny s 3D tiskárnou spolku Jablůnka žije či Lezu jako Adam Ondra (dopadiště na horolezeckou stěnu) Salesiánského klub mládeže. Vytváří se tak základ nové tradice, kdy ve spolupráci veřejného sektoru, podnikatelů a neziskovek dochází nejen k podpoře konkrétních neziskových projektů, ale i hlubší vzájemné spolupráci, poznávání se zúčastněných navzájem a zároveň zlepšování umění sebeprezentace neziskovek jak při samotném finále Dne dobročinnosti, tak navenek v médiích.

Více informací na webových stránkách Asociace nestátních neziskových organizací Zlínského kraje z. s. (ANNOZK).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…