Zlín Film Festival zahájí víkend, plný filmových premiér

29.08.2020 7:35

Jubilejní 60. Zlín Film Festival odstartuje ve Zlíně v náhradním termínu již 4. září. I tentokrát přinese více než 300 filmů z 50 zemí světa a již ve svém úvodu nabídne divákům hned několik speciálních premiér, které uvedou do kin početné filmové delegace. K jednotlivým premiérám je připravený i zajímavý doprovodný program.

Zlín Film Festival zahájí víkend, plný filmových premiér
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Na návštěvníky festivalu tak čeká tzv. premiérový víkend, v rámci kterého se organizátoři rozhodli soustředit pozornost diváků právě na tyto filmy. „Chceme tím podpořit často mnohaleté úsilí tvůrců, které směřuje právě k divákům, v tomto případě k dětem či mladým lidem,“ uvedla umělecká ředitelka Zlín Film Festivalu Markéta Pášmová a dodala: „Ráda bych zdůraznila, že náš apel je o to silnější v této komplikované době, která filmům není zrovna nakloněná. Velmi si přejeme, aby zlínské publikum pomohlo otevřít úspěšnou cestu těchto filmů ke svým divákům.“

Zahajovacím snímkem festivalu bude výpravná pohádka s hvězdným hereckým obsazením s názvem „Největší dar“, která se na festivalu představí divákům ve světové premiéře. Při školní projekci ji uvidí první děti již v pátek 4. září v 10:00 hodin. Originální kostýmy z této pohádky si budou moci návštěvníci prohlédnout během netradiční módní přehlídky, kde se setkají také s hereckými představiteli.

Anketa

Je špatně, když se lidé smějí zranění prezidenta Zemana?

95%
5%
hlasovalo: 13771 lidí

V sobotu 5. září v podvečer pak bude na festivalu uvedený koprodukční snímek „Smečka“ z prostředí juniorského hokeje. Film reprezentuje Českou republiku v mezinárodní soutěži filmů pro mládež, a právě ve Zlíně, kde se snímek natáčel, bude k vidění vůbec poprvé.

Neděle 6. září potom nabídne divákům v 10.00 hodin premiéru koprodukčního slovensko-německého soutěžního filmu pro děti „Léto patří rebelům“ s českým hercem Pavlem Novým v hlavní dospělácké roli, který ve Zlíně odstartuje svou distribuční pouť po českých kinech.

Ve slavnostní distribuční předpremiéře se představí v neděli v 10.45 také animovaný povídkový film pro nejmenší s názvem „Mlsné medvědí příběhy“. Jeho uvedení ve Zlíně bude podpořeno například filmovými workshopy či čtením Černíkových knížek v Domě České televize na náměstí Míru.

Na 60. Zlín Film Festivalu se představí v premiéře celkem 158 snímků z 50 zemí světa. Festivaloví diváci tak budou mít opět jedinečnou příležitost nahlédnout do dětského světa prostřednictvím filmů z Jižní Koreje, Mexika, Austrálie, Španělska, Brazílie, Norska a mnoha dalších. Jubilejní 60. ročník Zlín Film Festivalu se uskuteční v náhradním termínu od 4. do 10. září.

Podrobné informace o těchto i dalších festivalových premiérách i doprovodném programu naleznete ZDE.

Zlín Film Festival – Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež je nejstarší a v současnosti největší filmovou přehlídkou svého druhu na světě. Jeho prestiž se rok od roku zvyšuje nejen v rámci České republiky, ale také v zahraničí.

Posláním festivalu je prezentace celosvětové filmové tvorby pro děti a mládež, její zpřístupnění dětskému divákovi a rovněž vytvoření nabídky kvalitní alternativy k běžně dostupnému audiovizuálnímu obsahu. Důležitým aspektem festivalu je mladé diváky prostřednictvím filmu vzdělávat, rozšiřovat jejich povědomí o okolním světě, rozvíjet estetické, sociální a morální cítění. Cílem odborného programu je přispívat k rozvoji české kinematografie pro děti a mládež. Pořadatelem festivalu je společnost FILMFEST, s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…