Zlín: I letos lidé sami rozdělí třicet milionů korun

15.02.2022 13:55 | Tisková zpráva

Město Zlín i letos pokračuje v politice tzv. participativního rozpočtování. O konkrétním využití třiceti milionů korun z městského rozpočtu tak i letos rozhodnou občané prostřednictvím komisí místních částí, kterým se rozdělí 25 milionů korun.

Zlín: I letos lidé sami rozdělí třicet milionů korun
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

O využití dalších pěti milionů pak rozhodují lidé přímo, formou hlasování v projektu Tvoříme Zlín.

„Letos tak rozhodnou naši občané o využití hned osmi procent z celkové částky, kterou máme určenou na investice. Ráda bych tedy obyvatele Zlína vyzvala, aby se nebáli zapojit do práce v místních komisích nebo sami navrhli v kancelářích místních částí své vlastní podněty. V neposlední řadě se mohou lidé zapojit a navrhnout proměnu veřejného prostoru v rámci projektu „Tvoříme Zlín“,“ sdělila radní Jana Bazelová, která má v gesci občanskou participaci.

Místní části si 25 milionů dělí každoročně už od roku 2009 a to na základě skutečného počtu obyvatel. Snahou města je zapojovat finanční zdroje rovnoměrně ve středu města i v jednotlivých místních částech.

Mezi největší místní části statutárního města Zlína se řadí Malenovice s téměř sedmi tisíci obyvateli či Kostelec, kde žije bezmála dva tisíce obyvatel. Naopak nejmenší místní částí je Salaš. Zde je trvale hlášeno méně než 200 obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…