Zlín: Informace o příjmu žádostí o jednorázový příspěvek na dítě

14.08.2022 9:38 | Tisková zpráva

Magistrát města Zlína začne dne 15. 08. 2022 přijímat žádosti o jednorázový příspěvek na dítě ve výši 5 000,- Kč, který vyplácí Úřad práce České republiky.

Zlín: Informace o příjmu žádostí o jednorázový příspěvek na dítě
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Jednorázový příspěvek na dítě představuje jednorázovou dávku typu státní sociální podpory, jejímž hlavním smyslem je okamžitá podpora rodin se středními a nízkými příjmy, na něž doléhají zvyšující se ceny energií a stoupající inflace.

Nárok na jednorázový příspěvek má dítě

  • narozené od 2. 8. 2004 do 31. 12. 2022,
  • které má v České republice trvalý pobyt a bydliště (není-li v zákonem stanovených podmínkách stanoveno jinak), 
  • a příjem posuzovaných osob v roce 2021 nepřesáhl 1 milion korun hrubého.

Podrobnější informace k podmínkám pro přiznání a vyplacení jednorázového příspěvku naleznete na stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí ZDE, příp. na infolince 950 194 444 nebo na call centru Úřadu práce 800 77 99 00.

Žádost o jednorázový příspěvek je možné podat do 1. 7.2023 elektronicky prostřednictvím portálu Ministerstva práce a sociálních věcí, který je dostupný prostřednictvím webu ZDE (za předpokladu, že osoba podávající žádost má zřízenou elektronickou identitu nebo datovou schránku) nebo prostřednictvím vybraných pracovišť Czech POINTu. O jednorázový příspěvek není třeba žádat, pokud má dítě v měsíci červenci nárok na výplatu příspěvku na dítě, který mu náleží za měsíc červen 2022 (příspěvek je v těchto případech vyplácen automaticky).

Na Magistrátu města Zlína lze žádost o jednorázový příspěvek podat na

  • Odboru živnostenském (budova Zlín, Zarámí 4421)
  • Odboru občansko-správních agend, oddělení matrik a ověřování (budova Zlín, náměstí Míru 12 – vchod z Bartošovy ulice)

Pro usnadnění podání žádosti na Magistrátu města Zlína si můžete termín návštěvy rovněž rezervovat prostřednictvím rezervačního systému, který je volně dostupný prostřednictvím oficiálních stránek města Zlína www.zlin.eu – v sekci „Občan“ - „Elektronické objednání termínů“ – „Objednání do rezervačního systému“ pod položkou „Czech POINT – jednorázový příspěvek na dítě“ nebo přímo ZDE.

Bližší informace o provozu jednotlivých pracovišť Czech POINTU provozovaných Magistrátem města Zlína a možnostech rezervace termínů můžete získat na telefonním čísle 577 630 900.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…