Zlín: Jarní úklid ve městě začíná už v sobotu

23.04.2020 16:29

Od konce dubna se začnou v ulicích města objevovat kontejnery na objemný či biologicky rozložitelný odpad. Jako první bude obsloužen střed města, a to v sobotu 25. dubna. Jarní úklid poté bude pokračovat 9. května, kdy přijde na řadu východní část města. Ostatní lokality budou obslouženy 23. května.

Zlín: Jarní úklid ve městě začíná už v sobotu
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Na vybraná místa přistaví Technické služby Zlín kontejnery na objemný odpad nebo svozové vozidlo pro sběr odpadu. Těchto míst bude celkem 16. Kromě toho bude k dispozici pět kontejnerů na odpad biologicky rozložitelný.

„Chceme domácnosti vyzvat, ať této možnosti využijí v maximální míře. Sběrné dvory jsou sice již od minulého týdne v provozu, vzhledem k nutným preventivním opatřením je ale nutné počítat s čekáním. Vhození odpadu do kontejneru je pro všechny méně rizikové,“ vysvětlil ředitel společnosti Jakub Černoch s tím, že i pro pohyb kolem kontejneru platí opatření daná nařízením vlády – tedy povinnost mít roušku a dodržovat rozestupy.

V sobotu 25. dubna budou kontejnery na objemný odpad umístěny od 8 do 15 hodin v těchto lokalitách:
Na Požáře, Sadová, Smetanova, Vodní, Santražiny, Lorencova, parkoviště v ul. K Majáku, Kotěrova ulice, Fabiánka I, U Zimního stadionu, Benešovo nábřeží – u hřiště, tř. T. Bati – garáže nad restaurací Myslivna, Zbožensko – před č.p. 65, Pod Babou, Nad Ovčírnou – č.p. 344, Morýsovy domy – u garáží

Kontejnery na bioodpad pak budou navíc zde:
Smetanova, parkoviště v ul. K Majáku, Kotěrova ulice, Fabiánka I a Pod Babou

Technické služby Zlín upozorňují, že do kontejnerů na objemný odpad nesmí být vhazovány nebezpečné odpady, tedy například akumulátory, zbytky barev a olejů, ani vysloužilá elektrozařízení v podobě ledniček, televizorů a podobně. Tyto odpady je nutné odevzdávat ve sběrných dvorech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…