Zlín: Koalice TOP 09 a hnutí M.O.R. podruhé vyzývají Martina Janečku, aby odstoupil

24.01.2012 18:32

Koalice TOP 09/STAN a hnutí M.O.R. vyzývají Martina Janečku, zastupitele zvoleného za ČSSD, aby odstoupil ze Zastupitelstva města Zlína. Martin Janečka byl Policií ČR minulý týden obviněn z korupce, což poškozuje dobré jméno zlínského zastupitelstva. Koalice TOP 09/STAN a hnutí M.O.R. ho proto vyzývají, aby do vyšetření celého případu ze zastupitelstva odstoupil.

Zlín: Koalice TOP 09 a hnutí M.O.R. podruhé vyzývají Martina Janečku, aby odstoupil
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Pokud Martin Janečka řady zastupitelů neopustí, vyzývá koalice TOP 09/STAN a hnutí M.O.R. zastupitele za ČSSD, aby se od něj do vyřešení této korupční aféry distancovali a odmítli se tak podílet na poškozování dobrého jména Zastupitelstva města Zlína.

Martin Janečka byl obviněn z korupce v souvislosti s loňským případem, kdy byl právník jeho firmy Square Transaction Radek Dvořák zatčen ve chvíli, kdy měl předat úplatek insolvenčnímu správci firmy Arching Group Petru Dokládalovi. Ten vymáhá po Janečkově firmě dlužnou částku ve výši 30 milionů korun.

V souvislosti s touto úplatkářskou aférou už koalice stran TOP 09/STAN, ZHN a hnutí M.O.R Martina Janečku vyzvala k odstoupení ze zastupitelstva a to na počátku jeho jednání 8. září loňského roku. Martin Janečka opustit zastupitelstvo odmítl a mimo jiné prohlásil: "Nemám důvodu (odstupovat) proto, protože jsem člověk bez jakékoliv trestní úhony, čistý, nemám nejmenšího důvodu odstupovat."

Strany, které v současné době vedou zlínskou radnici, kritizují někdejšího náměstka primátorky za ČSSD Martina Janečku dlouhodobě. V listopadu loňského roku ho například koalice TOP 09/STAN vyzvala, aby veřejnosti zdůvodnil, jaký význam měly jeho služební cesty do zahraničí, například do Dubaje ve Spojených arabských emirátech, Číny nebo USA. Martin Janečka žádné vysvětlení veřejnosti ani koalici neposkytnul.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…