Zlín: Kolumbárium na Lesním hřbitově bude ještě letos rozšířeno

30.08.2022 19:15 | Tisková zpráva

Kolumbárium na Lesním hřbitově ve Zlíně se rozšíří. V rámci realizace třetí etapy dojde k vybudování pěti nových samostatných zídek složených z jednotlivých sekcí, v každé z nich může být umístěno dvanáct uzavřených schránek pro urny.

Zlín: Kolumbárium na Lesním hřbitově bude ještě letos rozšířeno
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Sekcí bude jedenáct, celkový počet nových uzavřených schránek tak dosáhne čísla 132. „O umístění uren do kolumbária na Lesním hřbitově je dlouhodobě velký zájem, proto jsme ve spolupráci s městem Zlínem připravili jeho rozšíření. Stavební práce se uskuteční ještě v letošním roce,“ prohlásil Milan Macura, ředitel městské společnosti Pohřebnictví Zlín.

Třetí etapu výstavby kolumbária bude financovat ze svého rozpočtu město Zlín, které je stoprocentním vlastníkem společnosti Pohřebnictví Zlín. Předpokládaná výše zakázky je 2,8 milionu korun bez DPH. „Prostředí a možnosti Lesního hřbitova, který největším městským hřbitovem, se snažíme vylepšovat dlouhodobě. Rozšíření kolumbária je další potřebnou investicí vyvolanou zájmem veřejnosti,“ konstatoval náměstek primátora Bedřich Landsfeld, do jehož kompetence patří správa společnosti Pohřebnictví Zlín.

Stávající kolumbárium je součástí čelní obvodové zdi Lesního hřbitova. Je tvořeno jednotlivými buňkami pro uložení čtyř uren a prostorem pro vázu či lampičku. Na mramorové desce je umístěno jméno s daty zesnulého. Místa v kolumbáriu jsou pronajímána stejně jako místa hrobová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…