Zlín: Magistrát obnovuje vítání občánků

31.05.2021 12:03

Slavnostní obřad vítání novorozených dětí do života je po několikaměsíční pauze zpět. Organizátor Odbor občanskosprávních agend Magistrátu města Zlína nyní vypsal řadu červnových termínů, ve kterých chce přivítat všechny děti, narozené v době koronavirové pandemie.

Zlín: Magistrát obnovuje vítání občánků
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Oddělení matrik a ověřování eviduje cca 280 dětí, respektive rodičů dětí, kteří čekají, až se pro ně bude společenský obřad vítání dětí konat. Pokud nedojde ke změně v protiepidemických opatřeních, pak by se nám do konce června podařilo přivítat většinu čekajících. Rodiče v nejbližších dnech obdrží pozvánky na konkrétní dny. V případech, kdy se rodiče nebudou moci určeného termínu zúčastnit, nabídneme jim alternativní formu gratulace, tedy předání dárku v kanceláři matriky na radnici,“ uvedla vedoucí oddělení matrik a ověřování Elena Kovaříková.

Náhradní obřady vítání dětí se budou konat v termínech 3., 4., 5., 10., 11., 17., 18., 19. a 25. června v obřadní síni radnice, a to v několika po sobě navazujících skupinách. Oproti standardnímu pátečnímu termínu konání se nyní budou konat ve čtvrtek a v pátek v době od 14:30 do 17 hodin a navíc v sobotu v době 9:30 až 12 hodin.Prozatím nebude součástí obřadu vystoupení dětských folklorních souborů.

„Předpokládáme, že k obvyklému způsobu zajišťování obřadů – co se týče obvyklých pátečních termínů i tradičního kulturního zpestření dětskými umělci – se vrátíme od září,“ doplnila Elena Kovaříková.

Veškeré obřady vítání dětí budou organizovány s ohledem na aktuální protiepidemická vládní opatření. O hygienických pravidlech při obřadu budou rodiče informování v průvodním dopise pozvánky a na také místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …