Zlín: Matrika změnila postup při vyřizování obřadu vítání občánků

27.08.2013 10:20

Postup při vyřizování účasti na obřadu vítání občánků změnila zlínská matrika. Děje se tak v návaznosti na vývoj legislativy.

Zlín: Matrika změnila postup při vyřizování obřadu vítání občánků
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

"Matrika již nezasílá dotazovací pozvánky na adresy všech novorozených dětí, tak jako tomu bylo doposud. Nyní je zákonnému zástupci novorozeného dítěte spolu s rodným listem předán tiskopis, ve kterém je nutné souhlas se zasláním pozvánky potvrdit. Až na základě vyjádřeného souhlasu je pozvánka na pořádaný obřad vítání občánků zaslána," vysvětlila vedoucí zlínské matriky Irena Bodanská.

Změna postupu se však nejvíce dotýká dětí, které mají trvalý pobyt ve Zlíně, ale ve Zlíně se nenarodily. "V těchto výjimečných případech musí zájemci o slavnostní akt vítání občánků na radnici, sami zlínskou matriku kontaktovat," upozornila Irena Bodanská.

Vítání dětí do života je ve Zlíně tradičním slavnostním obřadem pro narozené děti a jejich rodiče a blízké. Podmínkou pro účast na obřadu je projevený zájem rodičů (zákonných zástupců), věk dítěte do jednoho roku a trvalý pobyt ve Zlíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…