Zlín: Město vyčlenilo byty, určené pro přechodné ubytování

19.03.2022 7:35 | Tisková zpráva

Rada města Zlína rozhodla o vyčlenění bytů pro okamžitou humanitární pomoc v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu. Byty budou pronajímány prostřednictvím církve či neziskové organizace, a poté zlínských zaměstnavatelů.

Zlín: Město vyčlenilo byty, určené pro přechodné ubytování
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Rada města vyčlenila 50 bytů určených k rekonstrukci pro uprchlíky ukrajinské národnosti či rodinné příslušníky zaměstnanců ukrajinské národnosti zaměstnavatelů s působností ve Zlíně, kterým bylo uděleno speciální dlouhodobé vízum či probíhá řízení o jejich žádosti o toto vízum. Zrekonstruované byty pak budou přidělovány dle pořadníku občanům města Zlína. Aktuálně je nachystáno k předání přibližně 40 bytů,“ sdělila Kateřina Francová, náměstkyně primátora, která má bytovou problematiku ve své gesci.

Další podmínkou je, aby alespoň jedním členem rodiny bylo dítě mladší 18 let. V případech, hodných zvláštního zřetele, je možné uzavřít smlouvu o výpůjčce, její doba nesmí přesáhnout 29 dnů, přičemž platby, spojené s užíváním bytu, budou účtovány pouze vypůjčitelům z řad zaměstnavatelů, v případě řádného užívání bytu bude výpůjčka nahrazena nájemní smlouvou.

Nájemné bylo stanoveno ve výši 80 Kč/m2 započitatelné podlahové plochy bytu měsíčně, v případě bytů na Obecinách ve výši 65 Kč/m2 započitatelné podlahové plochy bytu měsíčně. K nájemnému budou hrazeny zálohy na úhradu za plnění, spojená s užíváním bytu nebo s ním související služby.

„Městské byty byly vyčleněny pro překlenutí počátečního a tedy nejtěžšího období pro uprchlíky z Ukrajiny. Smlouvy budou uzavírány maximálně do konce tohoto roku. Další postup bude záviset na dalším vývoji situace,“ doplnil primátor města Jiří Korec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

19:27 Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

Ludmila Dvořáková, která vytváří kraslice zdobené voskovou batikou a Alena Minaříková, která se věnu…